150 i odds før sesongen - nå snakkes det om gull i Bodø

Bodø/Glimts eventyrlige sesong vil ingen ende ta. Fire personer satset mer enn 100 kroner på Glimt-gull før seriestart.

TABELLTOPP: Bodø/Glimts keeper Nikita Khaikin (t.v.), Håkon Evjen og Vegard Leikvoll Moberg jubler etter seieren mot Kristiansund og tabelltopp.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:15. august 2019Endret:2. januar 2023

Før sesongstart var det ingen som snakket Glimt-gull. På Langoddsen sto de helgule til hele 150 i odds. Oddsen var lavere på 12 lag.

Men det stoppet ikke 24 spillere fra å satse på Glimt-gull før sesongens første spark på ballen. Fire av disse har satt 100 kroner eller mer. På det meste er det satt 500 kroner. Skulle Eliteserie-gullet havnet i Bodø kan vedkommende vente seg 75.000 kroner inn på konto.

- De har antageligvis spilt mer med hjertet enn med hodet, sier fagansvarlig sportsspill Ole Morten Bratberg.

Han er usikker på om Glimt klarer å stå løpet ut, men hyller uansett lag som slår nedenfra.

- Det er alltid moro med underdogs. Forskjellen i ressurser blir stadig større i fotballen og da er ekstra artig at lag som Glimt og Leicester klarer å hevde seg, sier fagansvarlig sportsspill Ole Morten Bratberg.

Selv om Glimt skulle ta gull og 24 spillere da har prikket en høyoddser, sover han godt om natta.

- Uansett om Glimt skulle ta gull, går vi i pluss, smiler Bratberg.

Hvis du tror Glimt blir seriemester, kan du spille på Langoddsen. Nå er oddsen på Glimt-gull nede i 3,75.

Spill på Langoddsen!

Enorme steg

Bodø/Glimt er inne i en eventyrsesong. De helgule har tatt 38 poeng på sine 17 kamper. For første gang siden 2. runde har alle lagene i Eliteserien også spilt like mange kamper. På topp ruver Glimt to poeng foran Molde.

Mye takket være stjerneskuddet Håkon Evjen og Amor Layoni.

19 år gamle Evjen har notert seg for åtte scoringer. Fire av disse har kommet i august. Svenske Layoni står med ni scoringer og fire assist.

Spill på Langoddsen!

Spill på Liveoddsen mens Glimt spiller!

I fjor endte klubben på en 11. plass med 32 poeng. Seks av 30 kamper vant Glimt. I år har de vunnet 12 av 17 kamper. Allerede dobbelt så mange som i fjor.

- Man må få lov til å drømme om det man har lyst til. Det er opp til oss selv å prestere videre, og fortsette den jobben vi har gjort. Det er ingen grunn til at vi ikke skal fortsette å vinne kamper, men jobben må gjøres hele veien, sier Jens Petter Hauge til Avisa Nordland.

Han satte selv inn det viktige 2-0-målet borte mot Kristiansund onsdag kveld. Da var Glimt redusert til ti mann. Men med Hauges scoring holdt det. Kristiansund klarte bare å komme tilbake én gang.

Veien til toppen: Se vårt møte med Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen.

Sammenligner med Leicester

I Bodø har gullsnakket begynt for alvor. På kommentatorplass i Avisa Nordland snakkes det om "å ta en Leicester".

Den engelske klubben sjokkerte en hel fotballverden da de gikk hem og vant Premier League i 2015/2016-sesongen. Leicester-gullet må karaktriseres som en større bombe enn et eventuelt Glimt-gull hos oss, da Leicester-oddsen før sesongen var på hele 1.000.

Sarpsborg 08 neste

Gulljagende Glimt står nå med fire strake trepoengere i Eliteserien. Neste utfordrer er Sarpsborg 08 kommende mandag.

Mandag, 19.00: Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt, direkte på Max.

Spill på Langoddsen!

Hele Eliteserien-runden:

Dato/tidKanalHjemmeBorteLørdag 18.00Eurosport NorgeOddRosenborgSøndag 16.00Eurosport PlussStabækKristiansundSøndag 18.00Eurosport NorgeMjøndalenBrann Søndag 18.00Eurosport PlussRanheim Molde Søndag 18.00Eurosport PlussTromsøLillestrøm Søndag 18.00Eurosport PlussVålerenga Haugesund Søndag 20.00Eurosport NorgeViking Strømsgodset Mandag 19.00MaxSarpsborg 08 Bodø/Glimt 

Relaterte artikler