Borteformen er PSGs håp før kveldens semifinaleretur

Borteformen er PSGs håp før kveldens semifinaleretur

BLÅTT OPPGJØR: Manchester City har en fordel før returkampen mot PSG.

Illustrasjon: Adobe Stock

Borteformen er PSGs håp før kveldens semifinaleretur

Paris Saint Germain må stole på en knallsterk borteform før den vanskelige semifinalereturen mot Manchester City.

Utgangspunktet er virkelig ikke lett for franskmennene før kveldens kamp: De må minst score to mål, etter at det ble 2-1-tap i den første kampen i Paris. 

City-trener Pep Guardiolas - som har vunnet Champions League-trofeet to ganger tidligere med Barcelona - lukter på de blås første Champions League-finale noensinne. Klarer laget å unngå mer enn ett baklengsmål, er finalesaken klar.

Hvem vinner Champions League?

Forrige bortetap kom i januar

Manchester City er snublende nær Premier League-triumf i England, og laget framstår som fryktinngytende gode. Samtidig: Av lagets tre tap så langt i 2021, har to kommet hjemme på Etihad. For Paris Saint Germain er det litt samme historien. I hvert fall har de siste tapene alle kommet hjemme på Parc de Princes.

Neymar & Co. har en svært hyggelig bortestatistikk de tar med seg over kanalen: De har nemlig ikke tapt på bortebane siden 31. januar (mot Brest). Det kan være de mørkeblås håp foran årets viktigste kamp så langt.

Manchester City - Paris Saint Germain på Oddsen (direkte på TV 2 Sport 1 kl. 21.00)

Mbappe er med

Begge lag fikk en fin generalprøve i helga. PSG hamlet greit opp med Lens hjemme, der mål av Neymar og Marquinhos sørget for 2-1-seier. Med det er Mauricio Pochettinos menn fortsatt kun ett fattig poeng bak Lille i jakten på Ligue 1-trofeet. Nøkkelspiller Kylian Mbappe sto over oppgjøret grunnet skade, men er tilbake i troppen som møtet City i kveld.

Bortsett fra Idrissa Gueye - som fikk rødt kort i det første semifinaleoppgjøret - stiller PSG med fullt mannskap.

Manchester City kommer fra 2-0-seier mot Crystal Palace i helgen - i et oppgjør der flere som var med i første Champions League-semifinale fikk hvile. Med andre ord vil startoppstillingen i kveldens kamp trolig være ganske så lik det engelskmennene stilte med i den første kampen. 

Manchester City - Paris Saint Germain på Oddsen (direkte på TV 2 Sport 1 kl. 21.00)