Brann-spillerne på skolebenken for å bli grasrottrenere

Nylig flere av Brann-spillerne på Idrettens Hus. Der var det siste del av delkurs 1 av Grasrottreneren for toppspillerne. Ved å ta trenerutdanning får spillerne en viktig kompetanse de kan dra nytte av nå og etter karrieren.

GRASROTTRENERE: Brann-spillerne har vært på skolebenken for å bli grasrottrenere.
Forfatterbilde Norsk TippingHelgeBjørkePublisert:4. juli 2022Endret:3. januar 2023

Dagen etter cupavansementet mot Arna-Bjørnar, var jentene på plass på skolebenken. Først teori, så praksis. Kurset er kyndig ledet av veilder Morten Damhagen (Nymark IL) og kretsansvarlig trenerutvikler Magnus Johansson. Spillere fra Nymark og Sandvikens barnelag stilte opp som objekter på praksisdelen.

De opplevde engasjerte og nysgjerrige trenere på feltet. Etter praksisøkten, ble det også mulighet for high fives og prat med Brann-spillerne.

- Fantastisk 

Spillerne er inne i en hektisk periode med både serie og cup. Tuva Hansen og Aurora Mikalsen er i tillegg med i EM-troppen til Norge. Likevel ser de verdien av å sette av tid til å gjennomføre trenerkurset. Flere ønsker å ta alle fire delkursene for å tilegne seg bra med kompetanse som de vil få nytte av mens de er aktive, og kanskje også etter karrieren.

– Det er fantastisk at fotballkretsen kan legge til rette for at kurset kan gå på dager som passer oss best. Det er en travel hverdag, sier Cecilie R. Kvamme.

– Kurset gir oss tips og forbedringer som vi tar med oss ut når vi besøker klubber og trener lag. Vi blir tryggere i situasjonen, forteller Cecilie når vi spør hun hva kurset har gitt henne. 

Samarbeid med Norsk Tipping

Norsk Tipping som sammen med Norges Fotballforbund står bak Grasrottrener-konseptet, synes det er strålende at Brann-spillerne gjennomfører Grasrottrenerkursene.

– Dette er et utrolig flott tiltak av både fotballkretsen og klubben, som jeg håper inspirerer andre toppklubber og andre kvinnelige trenere, sier Preben Stai, rådgiver i Norsk Tipping.

Trenerstigen starter med Grasrottreneren. Primærmålgruppa er trenere i barne- og ungdomsfotballen samt alle som har en ambisjon om å virke som trener i spillerutviklingssegmentet og i voksenfotballen. Det er også en stor ambisjon om å få flere kvinnelige trenere.

– Fotballen trenger kvinnelige rollemodeller. Det at spillerne ser verdien i å tilegne seg kompetanse, både som spiller og som mulig fremtidig trener, er med å vise vei for andre som har lyst til å ta kursene. Grasrottrenerne er en av de viktigste rollemodellene i norsk fotball, og Brann-spillerne gir fotballen enda flere rollemodeller, avslutter Preben Stai.

Relaterte artikler