Braut Haaland før kveldens VM-kvalik: - Følelsen er god

Erling Braut Haaland var ikke født forrige gang Norge var i VM. Mot Gibraltar i kveld begynner jakten på en VM-plass - trolig med Haaland i hovedrollen.

SENTRALE: Erling Braut Haaland (t.v) og landslagskaptein Martin Ødegaard avbildet under en pause på trening i Marbella.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:22. mars 2021Endret:2. januar 2023

Forrige gang Norge var med i det gjeveste selskap var i VM i Frankrike i 1998. Da var landslagstrener Ståle Solbakken i troppen.

I kveld leder Solbakken Norge for første gang når Norge innleder VM-kvalifiseringen borte mot Gibraltar. 

Erling Braut Haaland er toppscorer både i Champions League og i Bundesliga. På mandagens pressekonferanse i Marbella sa stjernespissen - som har vakt oppsikt i hele fotballverden - at drømmen er å spille VM-sluttspill med Norge.

- Vi må begynne å vinne kamper, rett og slett. Jeg vil til mesterskap med dette landet her, og håper det skjer en dag. Hvor stor sjansen er for å klare det nå, vet jeg ikke. Men det starter på onsdag, sier Braut Haaland.

- Ikke mye forskjell på det

På spørsmål om hvor mange scoringer han forventer av seg selv mot Gibraltar, som er nummer 195 på verdensrankingen, er Erling Braut Haaland tydelig i svaret.

- Jeg har samme fokus om motstanderen er Köln, Sevilla eller Bayern München. Samme hvem jeg møter prøver jeg å være god til å levere det jeg kan. Det er ikke så mye forskjell på det, understreker jærbuen.

- Hvordan er følelsen før kampen mot Gibraltar?

- Følelsen min er god. Jeg må prøve å gjøre det samme på landslaget som jeg har gjort for Dortmund, påpeker Braut Haaland.

- Relativt høyt temp0

Siden flere av landslagsspillerne hadde kamper søndag, dukket flere spillere opp i Spania først mandag. Noe som skaper hodebry for Ståle Solbakken.

Solbakken har bare hatt én hel økt hvor hele troppen har vært samlet før kveldens VM-kvalik. Den hadde de tirsdag.

- Nå har vi akkurat gjennomført den første økta hvor alle spillerne har vært her samtidig. Selv om noen måtte ta det litt med ro fordi de var på sin andre restitusjonsdag etter kamp så kjørte vi 15 minutter med relativt høyt tempo. Det så bra ut og så får vi se om vi ser det igjen i morgen, kommenterte Solbakken til fotball.no etter økten.

Alexander Sørloth håper Norge får en tidlig scoring i kveld, for da kan det fort bli en målrik kamp.

- Det er en kamp vi skal vinne. Det handler om å være tålmodig i perioder, spesielt i starten av kampen. De kommer sannsynligvis til å ligge lavt og prøve å slippe oss til få sjanser. Vi må få fart i ballen, være tålmodige og så satser vi på å score et tidlig mål så det åpner seg litt.

Relaterte artikler