Braut Haaland og Salzburg trenger Liverpool-hjelp

Skal Erling Braut Haaland og RB Salzburg ha noen forhåpninger om Champions League-avansement, bør Sander Berges Genk slås onsdag - samtidig som Liverpool tar alle poengene mot Napoli.

FotballIllustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:25. november 2019Endret:2. januar 2023

Erling Braut Haaland har tatt fotball-Europa med storm denne høsten. RB Salzburg-spissen har dunket inn totalt 26 mål på 18 kamper så langt i sesongen. Sju av disse har kommet i Champions League - noe som gjør at han topper turneringens toppscorerliste etter fire runder.

Spill på Champions League på Langoddsen!

Skadeproblemer

Skadeproblemene har imidlertid satt kjepper i hjulene for rogalendingen, som har måttet stå over landskampene mot Færøyene og Malta. I helga viste det seg at kneskaden fortsatt ikke er leget, og han måtte derfor se seriekampen mot St. Pölten (2-2) fra tribunen. Hvorvidt han er kampklar mot Sander Berges Genk onsdag, er foreløpig uvisst.

Ifølge VG var Braut Haaland tilbake i trening mandag, og avisen erfarer at klubben har et håp om at han blir spilleklar.

Liverpool på topp

På motsatt banehalvdel for Braut Haaland står landslagskompis Sander Berge og Genk. Det belgiske laget har hatt en vond CL-opplevelse, og står med ett fattig poeng - helt uten mulighet til å ta seg videre. Skulle RB Salzburg ta tre poeng, samtidig som Liverpool slår Napoli, er østerrikerne kun ett poeng bak italienerne. Sistnevnte har dog en antatt enkel avslutning på gruppespillet, - med hjemmekamp mot nevnte Genk 10. desember - og har i realiteten begge henda på rattet med tanke på avensement. Salzburg avslutter på sin side mot Liverpool hjemme samme dato.

  • Genk-RB Salzburg sendes direkte på TV 2 Sport 1 onsdag kl. 21.00.

Gruppeseieren i gruppe E kan avgjøres onsdag, da Liverpool tar imot Napoli på Anfield Road. Merseyside-klubben er garantert interessert i å rette opp inntrykket fra den første kampen lagene imellom - der Napoli vant 2-0. Med seier er engelskmennene oppe i 12 poeng, og i så fall er gruppeseieren sikret. Med uavgjort eller Napoli-seier er det fortsatt åpent om de to topplassene - mens Salzburg da vil være hektet av topp 2 og stå uten mulighet til å gå videre fra gruppa.

  • Liverpool-Napoli sendes direkte på Viasport 1 onsdag kl. 21.00

Spill på Champions League på Langoddsen!

Relaterte artikler