Bryter Tottenham FA Cup-forbannelsen?

Sist Tottenham spilte FA-cupfinale, sto Erik Thorstvedt i mål og Paul "Gazza" Gascoigne var på toppen av karrieren. Slår Tottenham Manchester United og tar seg til sin første FA-cupfinale siden 1991?

SEMIFINALER: 21. og 22. april spilles semifinalene i FA-cupen.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:12. april 2018Endret:2. januar 2023

Tottenham har vært i ni finaler i FA-cupen, men vi må altså helt tilbake til 1991 for å finne forrige gang. Da spilte Tottenham mot Nottingham Forest i finalen. Det var Terry Venables mot Brian Clough. Erik Thorstvedt sto i mål for Spurs, Paul Gascoigne herjet på midtbanen, og Gary Lineker var spiss.Stuart Pearce sendte Forest i ledelsen etter 16 minutter. 10 minutter etter pause utliknet Paul Stewart. Avgjørelsen falt fire minutter inn i første ekstraomgang da Des Walker scoret selvmål. Tottenham vant 2-1.

Tapte i fjor

Etter det har Tottenham tapt hele syv semifinaler på rad - senest i fjor mot Chelsea (2-4).
I lørdagens semifinale på Wembley er Manchester United motstander. Sist United vant FA-cupen var i 2016. Totalt har de røde fra Manchester 12 seirer i FA-cupen.

Vant i 1976

Søndag spilles den andre semifinalen på Wembley, der møtes Chelsea og Southampton. Chelsea var i finalen i fjor og tapte 1-2 mot Arsenal.
Når det gjelder Southampton, må vi tilbake til 2003 for å finne forrige gang de var i finalen i FA-cupen. Da ble det tap.
The Saints har én seier, og det var i 1976 da de slo Manchester United 1-0 etter scoring av Bobby Stokes.

Lørdag kl 18.15: Manchester United-Tottenham

Søndag kl 16.00: Chelsea-Southampton