grasrotandelen

Cheerleader: - Det blir mange knekte tenner og neser

Mange forbinder cheerleading med heiajenter fra amerikanske filmer. Men det er absolutt ingen frøkensport, ifølge klubbene i Norge.

Norsk Tipping
Publisert:4. april 2018Endret:2. januar 2023

Cheerleading har opplevd en voldsom vekst som idrett de siste ti årene. Ja, for dette er idrett. En lagidrett som krever mye av utøverne om man vil bli best.

Har du valgt grasrotmottaker? Velg din her

Idrett med mye å tilby

For å lykkes som lag i cheerleading må man ha en kombinasjon av turn, akrobatikk, koreografi og lagbygging forteller styreleder i en av de største cheerklubbene i Norge, Tone E. Bjørke i Oslo-klubben Viqueens Cheerleaders.

- Disse elementene må være der, og dette er så absolutt en lagsport, det blir mange knekte tenner og brekte neser, så dette er definitivt ikke noen frøkensport.

Sporten er heller ikke bare forbeholdt jenter, noe mange synes å tro. Her er alle velkommen.

- Det er en idrett som passer alle fasonger og både gutter og jenter, det er mange roller som skal fylles, forteller Bjørke.

Se video av Viqueens Cheerleaders her.

Kostbart utstyr  

Det er ingen billig idrett for klubbene, og utgiftene på hall-leie og utstyr kan være høye. Viqueens er imidlertid en registrert Grasrotmottaker hos Norsk Tipping.

I 2017 hadde de 167 grasrotgivere, noe som ga over 60.000 kroner ekstra i klubbkassa.

- Grasrotstøtten betyr veldig mye for oss. Vi har ikke vår egen hall, alt gjøres privat og på frivillig basis, så støtten er gull verdt, sier Bjørke. 

Økt Grasrotandel

Totalt er det 47 organiserte klubber i Norge, og presidenten i Norges amerikanske idretters forbund, Richard Vogt mener trenden for idretten er svært positivt.

Han er veldig klar over hva Grasrotandelen bidrar med for klubbene.

– For enkelte av våre lag er grasrotstøtten helt essensiell, den sørger for lagutvikling og en breddesatsing som ikke hadde vært mulig uten, slår Vogt fast.

Styrelederen i Viqueens er også svært glad for at Grasrotandelen ble økt fra fem til sju prosent nå i 2018.

– Målet vårt nå er å investere i nytt utstyr til utøverne våre. En matte for å trene på koster opp mot 200.000 kroner, så da er det klart vi er avhengige av Grasrotandelen for å få kjøpt slikt utstyr, sier Bjørke.

Har du ennå ikke valgt grasrotmottaker hos Norsk Tipping? Det er enkelt og koster ikke noe ekstra.

Klikk deg inn her for å velge din mottaker!

 

 

 

 

Relaterte artikler