lotto

Christian (34) ble årets siste Lotto-millionær i 2016

Nyttårsaften i 2016 ble virkelig en knallavslutning for Christian Larsen (34) fra Sandefjord. Midt i vorspielet fikk han telefonen fra Norsk Tipping: «Gratulerer, du har vunnet 4 millioner kroner i Lotto».

JULETUR: Christian Larsen og samboeren Rikke Dagsvold har unnet seg flere ferieturer til både varmere strøk og storbyer etter at han ble Lotto-millionær i 2016.Privat
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:24. november 2022Endret:10. januar 2023

I år faller siste Lotto-trekning på årets siste dag, nyttårsaften. Den eller de som gjetter seg frem til sju rette på én og samme rekke sikrer seg en bit av Lotto-potten på ca. 14 millioner kroner samt den gjeve tittelen som Lotto-millionærer. Siden 1986 har over 7420 Lotto-vinnere fått lørdagskvelden snudd opp-ned av Norsk Tipping.

Sandefjordingen Christian Larsen (34) er en av de heldige som vet både hvordan det er å få den spesielle telefonen samt hvordan det er å få den på selveste nyttårsaften – den telefonen fikk han nemlig selv i 2016.

Ble Lotto-millionær noen timer før nyttår

For nøyaktig seks år siden var Larsen på vorspiel med kjæreste og venner da telefonen begynte å ringe. Uten at han selv var klar over det, hadde han akkurat delt førstepremiepotten med fire andre Lotto-spillere.

– Jeg skjønte ingenting. Han som ringte fra Norsk Tipping begynte å spørre om spillekortet mitt, så jeg tenkte først «hva er det her? Har jeg mistet spillekortet mitt?», ler Larsen.

Selv mange år etter står følelsen av å vinne i Lotto igjen som noe surrealistisk for tredveåringen. Særlig sjokket av det hele sitter faktisk litt igjen ennå.

– Det ble en spesiell og litt rar nyttårskveld, egentlig. Jeg har jo ikke opplevd lignende eller fått en sånn telefon siden, men jeg har helt klart hatt gøyere nyttårsaftener, hvis det gir mening. Man blir jo helt satt ut.

Larsen hadde spilt Lotto før han vant i 2016, men var verken en stor- eller fast spiller.

– Jeg tror faktisk den Lotto-kupongen jeg leverte og vant på, var den eneste Lotto-kupongen jeg leverte det året.

Samboeren til Larsen hadde leverte en Lotto-kupong til nyttårsaften i 2016, og det var først og fremst på grunn av henne at han bestemte seg for selv å levere og prøve lykken, forteller han.

– Jeg tenkte at «jeg kan jo spille en Lotto-kupong. Dette er jo siste sjansen til å vinne i år.»

– Jeg hadde ikke rukket å drømme om å vinne i Lotto engang, før det faktisk skjedde.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

VINNERKUPONGEN: Rett etter kl. 11.30 den 31. desember i 2016 leverte Larsen kupongen som skulle vise seg å bli verdt nøyaktig 4 017 370 kroner. (Foto: Privat)

Det er så enkelt: Slik får du oversikt med spillregnskapetNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Unnet seg ferie, bil og bolig

På spørsmålet om livet har fått noen store endringer etter at han ble Lotto-millionær svarer Larsen at det meste er som det var før, bare med noe større bankkonto.

– Penger løser ikke alt, men jeg fikk jo noen færre bekymringer, da. Du har litt mer å gå på økonomisk.

De første ukene var Larsen veldig forsiktig med å bruke pengene. Først i februar, to måneder etter at han vant, begynte han å bruke av premien.

– Det første jeg brukte av premien på var en tur til New York i februar. Så kjøpte jeg bolig rett etterpå.

Larsen forteller at han de to-tre første årene var veldig sparsommelig med premiepengene, men at han etter hvert ble varm i trøya og «turte» å bruke mer.

– Jeg har byttet en del bil. Kjøpt mye bil og solgt mye bil. Akkurat nå har jeg en Tesla, men jeg har hatt flere BMW-er før det. Også har jeg faktisk bestilt meg en ny Tesla. Jeg skal selge den jeg har til den nye er klar, forteller motor-entusiast Larsen.

– Det gikk en del til reiser det første året. Jeg har blitt veldig glad i å dra på ferie. Så av og til har jeg tatt noen fridager uten lønn for å feriere litt. Det er jo ikke alle som kan ta seg den friheten, så det setter jeg pris på.

(Artikkelen fortsetter under bildet).


FOTBALLFAN: Christian har blitt glad i å reise på ferie etter at han vant i Lotto. En av turene gikk til England der han dro på fotballkamp for å se favorittlaget sitt spille. (Foto: Privat)

Spiller mer Lotto nå – skal levere på nyttårsaften

Det skal sies at for å vinne i Lotto én gang skal du ha en god dose flaks. Å vinne i Lotto to ganger er derimot enda vanskeligere – men det er heller ikke umulig. Larsen legger ikke skjul på at han drømmer om Telefonen fra Hamar også i år.

– Jeg spiller fortsatt Lotto og andre lotterispill, og spiller mer nå enn jeg gjorde på den tiden da jeg vant. Jeg har blant annet prøvd meg på den milliardpotten i Eurojackpot og sånn, men det har ikke gått like bra, humrer han.

– Hvis kompiser eller andre sier de skal spille eller tippe, så pleier jeg å slenge meg med og bli med. Tuller litt med at jeg bringer lykke for de andre, avslutter han lurt.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler