Citys fjerde strake finale, eller Uniteds første siden 2017?

Tar Manchester City seg til sin fjerde strake ligacupfinale, eller får Manchester United muligheten til å ta sitt første trofé på fire år?

BYDERBY: Storkamp i kveld, Manchester United mot Manchester City i semifinale i ligacupen.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:6. januar 2021Endret:2. januar 2023

Manchester City er regjerende mestere i ligacupen. City har vært i åtte finaler og vunnet syv. Pep Guardiola & Co har vunnet de tre siste ligacupfinalene, senest i fjor da de slo Aston Villa 2-1.
City var også i finalen i 2016 og vant mot Liverpool etter straffesparkkonkurranse.

United har vært i ni finaler og vunnet fem, forrige gang i 2017 da de slo Southampton 3-2. Det er det foreløpig siste trofeet til de røde fra Manchester.

- Ble som dop

Dette er syvende gang Solskjær møter City etter at han tok over som United-manager for litt over to år siden. Tre kamper har endt med United-seier, City har vunnet to og én har endt uavgjort.

Solskjær sa på en pressekonferanse i Manchester tirsdag at han tror det vil bety mye for spillerne å vinne et trofé.

- Forhåpentligvis. Vi vil ta det ett steg videre. Jeg kan snakke av egne erfaringer. Da jeg vant mitt første seriemesterskap med Manchester United, ble det som dop. Å feire med lagkameratene ute på banen med trofeet var noe man ble avhengig av. Vi har fått inn noen nye spillere i denne gruppen som forhåpentligvis kan gi oss det lille ekstra sammenlignet med forrige sesong, sa Solskjær ifølge TV2.

Tottenham til finale

Semifinalene i ligacupen pleier å spilles over to kamper, men på grunn av koronapandemien, ble det bestemt at semifinalene avgjøres etter én kamp denne sesongen.

Tottenham slo Brentford 2-0 tirsdag og er klar for finalen som spilles på Wembley 25. april.

I kveld kl. 20.45 på Viasat 4: Manchester United - Manchester City.

 

Relaterte artikler