CL-finale: Blir det en Real-revansje for Liverpool?

Liverpool jakter sin syvende Champions League-tittel, mens Real Madrid jakter sin 14. Lørdag kan Liverpool få revansje for finaletapet mot spanjolene i 2018.

SPENNING I VENTE: Lørdag er det duket for fest når Liverpool møter Real Madrid i Champions League-finalen.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:23. mai 2022Endret:3. januar 2023

Lagene møttes i Champions League-finalen I 2018 i Kiev. Da vant Real Madrid 3-1.

Karim Benzema sendte spanjolene i ledelsen før Sadio Mané utliknet. Gareth Bale ble kampens store spiller. Real Madrids walisiske kraftpakke scoret to og sikret Real Madrids tredje strake Champions League-tittel. I 2016 slo de Atletico Madrid, og i 2017 ble det seier over Juventus.  

Liverpool var senest i CL-finalen som ble spilt i Madrid i 2019. Da vant de 2-0 mot Tottenham. Mohamed Salah og Divock Origi sto for scoringene. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Real Madrid har vunnet turneringen 13 ganger

Lørdag møtes Liverpool og Real Madrid i finalen igjen, på Stade de France in Saint-Denis i Paris. 

Det er Jürgen Klopp & Co. som er favoritter på Oddsen. Det er 2,05 på seier til Liverpool, 3,60 på uavgjort og 3,30 på seier til Real Madrid. (Husk at Oddsen kan endre seg frem til kampstart).

Spanjolene har desidert flest Champions League-titler. Real Madrid har vært i 17 finaler og vunnet 13 av dem. Liverpool har vært i ti og vunnet seks. 

Topp fem antall Champions League-titler (turneringen het Serievinnercupen frem til 1992)

  • Real Madrid 13

  • Milan 7

  • Liverpool 6

  • Bayern München 3

  • Barcelona 5

Benitez: - Spennende

Rafael Benitez har vært manager for begge finalelagene. Spanjolen ledet Liverpool til to Champions League-finaler. Først i 2005 der Liverpool slo Milan etter straffesparkkonkurranse. Lagene møttes igjen i 2007, og da vant Milan 2-1.

- Liverpool har kvalitet og intensitet, og de pleier å ha ballen mer enn motstanderne. Det blir spennende å se hvordan et lag som Real Madrid, som er vant med å ha mye ballbesittelse i La Liga vil håndtere et lag som presser så aggressivt for å vinne ballen, sier Benitez til uefa.com.

Tøff vei til finalen

Etter gruppespillet i Champions League har Liverpool slått ut Inter, Benfica og Villarreal.
Real Madrid på sin side har møtt litt av noen lag i utslagsrundene. Først slo de ut Paris St. Germain, deretter sendte de Chelsea ut av turneringen, før de slo ut Manchester City i semifinalen.

 

 

Relaterte artikler