Med seier blir det ekstra deilig å være Hareide i Danmark

Åge Hareides Danmark vinner gruppe C om de slår Frankrike, går helt sikkert videre med uavgjort og kan ryke ut med tap. Tirsdag utløses spenningen.

SUKSESS? Danmark er ett poeng unna avansement, selv om det også kan går med tap.
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:22. juni 2018Endret:2. januar 2023

Nær sagt alle scenarioer står på tavla når gruppe C avsluttes tirsdag ettermiddag.Uansett hvordan det går med Danmark kan våre naboer i sør gå videre, men dersom Christian Eriksen & co. ikke tar poeng selv, er de avhengig av søramerikansk hjelp.

Norsk helt?

Dersom danskene tar ett eller tre poeng mot Frankrike, er saken klar: Åge Hareide skal lede laget i 8-delsfinale og blir årets nordmann i Danmark. Dersom Danmark slår Frankrike, blir laget gruppevinner - og Åge Hareide vil aldri bli glemt hos våre venner i sanddynene.

Slik er stillingen i gruppe C før de to siste kampene, som spilles samtidig:

 1. Frankrike22003-16 2. Danmark21102-14 3. Australia20112-31 4. Peru20020-20

De avsluttende kampene tirsdag 26. juni kl. 16.00:

Peru er utslått, men har egentlig vist mye bra spill. At det for eksempel ikke ble seier mot Danmark er en av fotballens fascinerende gåter. Men i mesterskap er en avhengig av å utnytte mulighetene, hvis ikke går det som med Peru.

Spørsmålet er om Peru har lyst til å vise at de er bedre enn tabellposisjonen viser. I så fall slår de Australia, slik at Danmark går til 8-delsfinale selv om det skulle bli stortap mot Frankrike. 

Kroatia i førersetet

De to som går videre fra gruppe C, får motstandere fra gruppe D i 8-delsfinalen. Mye skal gå galt for Kroatia om de ikke vinner gruppen, mens det er ganske åpent om andreplassen. Dersom Kroatia holder koken oppe og slår Island, holder det for Argentina å slå Nigeria for å gå videre. Men da må Messi & co. vise fram helt andre takter enn hittil i VM.

Slik er stillingen i gruppe D:

 1. Kroatia22005-06 2. Nigeria21012-23 3. Island20111-31 4. Argentina20111-41

De avsluttende kampene tirsdag 26. juni kl. 20.00:

Her finner du oversikten over alle kamper og tabeller i fotball-VM

Hele VM-progammet

Vi har laget en oversikt over hele fotball-VM slik at du lett kan følge med og planlegge timene foran TV-en. Vi har satt opp kampene både dag-til-dag og gruppevis.

Her kan du laste ned VM-programmet (PDF)

Relaterte artikler