flax

Spilte i filmen i 1957, nå selger Unni Fjols til fjells-lodd

Unni Bernhoft Sand (86) spilte mot Leif Juster i "Fjols til fjells" i klassikeren fra 1957. Nå står hun i familiekiosken "Majoren" og selger det nye Flax-loddet - som har hentet inspirasjon fra filmen.

KJENT FRA KLASSIKER: Unni Bernhoft Sand spilte i "Fjols til fjells"-filmen som kom ut i 1957. Her er hun avbildet i familiebedriften, kiosken "Majoren" i Oslo.Foto: Andreas Bruun
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:7. februar 2020Endret:2. januar 2023

Kiosken "Majoren" i Majorstuahuset er et lite landemerke i bydelen Majorstua i Oslo.

Her kan du skrape "Fjols til fjells-loddet

Her jobber skuespiller Unni Bernhoft Sand som spilte mot Leif Juster i "Fjolls til fjells"-filmen fra 1957. Filmen har nå fått sin oppfølger som har premiere 21. februar.

Familiebedrift siden 1928

I forbindelse med filmpremieren har Norsk Tipping lansert et eget "Fjols til Fjells"-Flax-lodd i en nostalgisk drakt. Unni Bernhoft Sands kiosk "Majoren" er Norsk Tipping-kommisjonær og selger selvsagt det nye loddet.

- Kiosken har vært i familien siden huset sto ferdig i 1928. Da faren min, som drev kiosken, døde i 1985, bestemte jeg meg for å overta den. Jeg synes det er fint å ha noe å gjøre på dagen. Både sønnen min og barnebarn jobber her, forteller Bernhoft Sand.

- Gøy å spille mot Juster

86-åringen husker godt innspillingen til "Fjols til fjells"-filmen som kom ut for 63 år siden.

Her kan du skrape "Fjols til fjells-loddet

- Vi hadde spilt "Fjols til fjells" på Edderkoppen teater i noen år før filmen kom ut. Overgangen fra teaterscenen til filmopptak i et studio på Jar var stor. Det var mye venting. Jeg likte meg best på teaterscenen. Da hadde vi kontakt med publikum, og de klappet og lo, sier hun.

- Hvordan var det å spille inn film sammen med Leif Juster?

- Juster var veldig populær. Så det var gøy. Jeg spilte en pikkolo som bare var i 20-årene som var forelsket i Poppe (spilt av Leif Juster red. anm.), som da var i 50-årene, men det gikk helt fint, forteller Bernhoft Sand.

- Tror du den nye filmen blir like populær?

- Det aner jeg ikke. Men jeg er invitert til premieren, og den gleder jeg meg til. Nå er det barnebarna til Poppe som har overtatt hotellet og skal drive det videre. Det blir spennende å se, sier hun.

- Folk kjenner igjen meg 

- Jeg synes dette loddet ser veldig fint ut. Det har noe nostalgisk over seg. Jeg har kjøpt meg noen lodd selv og skrapt, sier Unni Bernhoft Sand.

- Blir du gjenkjent når folk handler hos deg?

- Å, ja - folk kjenner igjen meg, sier Unni Bernhoft, som nå altså selger Flax-lodd, som har hentet inspirasjon fra filmen som ble hennes store gjennombrudd som skuespiller.

Her kan du skrape det splitter nye Fjols til fjells-loddet

(Vinnersannsynlighet toppremie Fjols til fjell Flax: 1:300.000)

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler