«Nå får Sagosen hjelpen han trenger»

Espen Lie Hansen blogger om VM i Egypt.

BLOGGER: Tidligere landslagsspiller Espen Lie Hansen kommer med sine meninger om mesterskapet i Egypt.
Forfatterbilde Norsk TippingEspenLie HansenPublisert:19. januar 2021Endret:2. januar 2023

Norges motstandere har så langt blitt svakere og svakere. Uansett er det oppløftende at Norge bare har blitt bedre og bedre.

Åpningskampen mot Frankrike var skuffende. Målvaktskampen vant Frankrike suverent og framover var det bare Sander Sagosen som lykkes. Da vinner man ikke håndballkamper. Men det spiller ingen rolle nå. Skulle man gå helt til topps er det ingen som husker åpningskampen uansett.

Mot Sveits og Østerrike har vi fått sett en norsk utgave med langt mer fart. Den utgaven håper jeg vi får se også i hovedrunden.

Høyrebackposisjonen var diskutert i forkant av mesterskapet. Harald Reinkind gikk for første gang inn i et mesterskap som førstevalg. Kiel-spilleren sleit mot Frankrike, men mot Sveits løsnet det for Harald.

Håndball-VM finner du på Langoddsen.

VISTE SEG FRAM: Kent-Robin Tønnesen. Foto: NTB Scanpix.

Mot Østerrike var det Kent-Robin Tønnesens tur. Mangel på spilletid i klubblaget i høst har vært en utfordring. Han trenger matchtrening og det fikk han mot Østerrike. Jeg har spilt med Kent-Robin i mange år, og jeg har nesten ikke sett han så konsentrert som han var mandag kveld. Han var så konsentrert at han glemte å feire måla sine.

Nå har Norge to høyrebacker på gang. Og det er viktig. For målene kan ikke bare komme fra mesterskapets toppscorer, Sander Sagosen.

Norge trenger en scoringsliste full av navn. Slik den var mot Østerrike. Sagosen er en enorm håndballspiller, men han vinner ikke kamper alene.

Jeg etterlyste ekstra hvile på Sagosen i forkant av mesterskapet. Det har det ikke blitt. Også mot Østerrike ble det rikelig med minutter på banen. Men det ser ikke ut til å koste ham noe som helst. Nå er han i en flytsone. Sammen med Berge har han nok stålkontroll på hvor mye han tåler, så krysser vi fingre og tær på at han vil fortsatt være på 100 prosent i sluttspillkampene.

Portugal er neste motstander og den største utfordreren til en kvartfinale. Jeg husker vi møtte dem i EM på hjemmebane i fjor (34-28-seier). Da hadde vi ganske god kontroll. Det skal Norge ha nå også. Selv om Portugal er et lag som bare blir bedre og bedre. De har tatt steg siden EM i fjor. Nå minner de litt om Norge for noen år siden. For hvert mesterskap tar de et nytt steg og kommer i en uvant posisjon. Sånn som nå. Portugal kommer uansett til å få med seg nyttig erfaring.

Algerie og Island er de to øvrige lagene Norge skal opp mot. Algerie er det svakeste laget i denne pulja. Som mot Østerrike bør mange få sjansen på det norske laget. Norge er såpass gode og godt trent at de skal uansett tåle et høyere tempo i 60 minutter mot alle de tre lagene i mellomspillet. Da handler det om å piske det tempoet opp.

KLARE FOR HOVEDRUNDEN: Norge har med seg to poeng inn i mellomrunden. Foto: NTB Scanpix.

Kristian Sæverås leverte en kjempekamp mot Østerrike. Torbjørn Bergerud er fortsatt førstevalget i mål. Men at det er lettere for Christian Berge å gjøre et målvaktsbytte nå er jeg helt sikker på. Kristian Bjørnsen på høyrekanten har ikke fått det helt til å fungere så langt. Litt overraskende at Kevin Gulliksen ikke har fått flere muligheter. Men Bjørnsen er blant de rutinerte og vet hva det handler om. Bjørnsen kommer til å få muligheten til å finne formen.

Tross tapet i åpningskampen er jeg ikke bekymret for at kvartfinalene skal gå uten Norge. Og ja, blir man nummer to i hovedrunden blir det nok en tøffere motstander i kvartfinalen. Men så langt ut i et mesterskap, er det bare tøffe kamper som venter uansett.

  

Espen Lie Hansen

Født: 1. mars 1989.

Klubb: Drammen.

Tidligere klubber: Dunkerque, Magdeburg, Bregenz, Midtjylland, Bjerringsbro-Silkeborg, Nantes.

Landskamper: 159.

Landslagsmål: 456. 

Etter åtte år som utenlandsproff vendte han i 2020 tilbake til Drammen og spill i Rema 1000-ligaen. Lie Hansen har spilt 159 landskamper for Norge og scoret 456 mål. Han var med på sølvlaget i VM i både 2017 og 2019.

Under VM i Egypt vil Lie Hansen dele sine tanker om mesterskapet på Norsk Tippings plattformer.

Relaterte artikler