CL-kvalik i kveld: De kan bli Rosenborgs neste motstander

Dersom Rosenborg slår Maribor, blir Dinamo Zagreb eller Ferencváros motstander i den avgjørende Champions League-kvalifiseringen.

MER JUBEL: Anders Konradsen og Marius Lundemo har hatt mye å juble for i Champions League-kvalifiseringen så langt i sommer. Blir det mer mot Maribor?
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:5. august 2019Endret:2. januar 2023

Onsdag spiller Rosenborg første kamp mot Maribor i den tredje kvalifiseringsrunden til Champions League. Kampen spilles i Slovenia med start kl. 20.15 og sendes direkte på TV 2 Sport 1.

Spill på Maribor - Rosenborg på Langoddsen før onsdag kl. 20.10

Tirsdag 13. august er det returoppgjør på Lerkendal.

Dersom trønderne skulle klare å slå ut Maribor, som beseiret svenske AIK i forrige runde, venter vinneren av Dinamo Zagreb - Ferencváros i den fjerde og avgjørende kvalifiseringsrunden, den såkalte playoff'en. Mange vil nok si at det var den beste trekningen Rosenborg kunne håpe på. 

De spilte spilte første kamp tirsdag - i Zagreb -  og den endte 1-1. Retur i Budapest onsdag i neste uke.

Med seier der, er Rosenborg klar for gruppespillet i Champions League. Blir det tap i den avgjørende kvalifiseringen, venter det plass i gruppespillet i Europa League.

Med andre ord: Dersom Rosenborg klarer å ta seg forbi Maribor, er Eirik Hornelands mannskap garantert en plass i gruppespill i enten Champions eller Europa League.

Her er alle kampene i Champions League-kvalifiseringen

Skulle Rosenborg ryke ut mot Maribor, venter playoff for Europa League. Da blir motstanderen vinneren av kampen mellom Ludogorets fra Bulgaria og The New Saints fra Wales.

Relaterte artikler