lotto

De ringer ca. 32 ekstra Lotto-millionærer på lørdag

Til sammen har de ringt hundrevis av Lotto-millionærer, og blitt møtt med alt fra nesten-frieri til trusler om juling. Lørdag ringer de ca. 32 ekstra Lotto-millionærer.

KLARE: Norsk Tippings vinnerteam er klare for å ringe ca. 32 ekstra Lotto-millionærer i Supertrekning lørdag 24. juni.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:21. juni 2023Endret:28. juni 2023

Gjengen i Norsk Tippings vinnerteam er klare til å kaste seg over telefonen og ringe ferske Lotto-millionærer nå på lørdag. 24. juni er det nemlig Supertrekning i Lotto, og det betyr at vi trekker ekstra mange Lotto-millionærer. Nærmere bestemt ca. 32 ekstra Lotto-millionærer.

For å være med i Supertrekning, må du ha spilt Lotto minst én gang siden forrige Supertrekning, som var på påskeaften. Hver Lotto-rekke du har levert, gir én vinnersjanse i trekningen.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnerteamets beste historier

De aller fleste har nok drømt om å få Telefonen fra Hamar med millionbeskjeden.

Hvordan tror du at du hadde reagert om det skjedde deg? Vi har spurt vinnerteamet som skal ringe på lørdag om de mest uvanlige reaksjonene de har fått, og hvilke vinnersamtaler de husker aller best.

Line Troller

Hvilken vinnersamtale husker du best?

Jeg tror nok den samtalen jeg husker aller best var en av de første Lotto-vinnerne jeg ringte: Hans-Olav Ransted-Johansen fra Romedal i Stange i Innlandet. Han vant 5 millioner kroner lørdag 14. november i 2020 og kona filmet hele vinnersamtalen. Vi fikk tilsendt videoen, og det var veldig morsomt å oppleve situasjonen fra «den andre siden». Se videoen her!

Har du fått noen vinnerreaksjoner utenom det vanlige?

For ikke veldig lenge siden ringte jeg det som må beskrives som den gladeste Lotto-vinneren jeg har vært i kontakt med – i hvert fall om vi skal måle det ut ifra antall desibel og valg av ord. Det var en 55 år gammel mann fra Oslo som vant halve førstepremiepotten og endte med en premie på 7,3 millioner kroner. Verken tidligere eller senere har jeg opplevd høyere jubelbrøl og glosene han serverte var av det saftige slaget. Som han selv kommenterte på slutten av samtalen: – Ja, nå hørte nok hele blokka meg.

Atle Onsrud Jensen

Hvilken vinnersamtale husker du best?

Det er en del å velge blant, men det var artig å ringe en vinner av over 8 millioner i Stavern, og så viste det seg at det var et spillelag på ti personer med et utspring fra båtforeningen på brygga i byen. En av de andre hadde sjekka tallene og ringt «forretningsføreren», så han satt og venta på telefonen da jeg ringte. Det ble mye latter og glede den kvelden.

Har du fått noen vinnerreaksjoner utenom det vanlige?

Jeg ble en gang trua med juling fordi jeg drev med sånn ondsinna tulleringing. Det skulle ikke denne nordlendingen ha noe av. Men jeg ba fyren sjekke kupongen sin, og da jeg ringte opp igjen ti minutter senere var stemningen en ganske annen.  

Tina Wasa Kartomten

Hvilken vinnersamtale husker du best?

De vinnersamtalene jeg husker best er de hvor det tar helt av i andre enden av telefonen. Enten det er vinneren selv eller personene rundt. Jeg ringte en Lotto-vinner for en stund siden, der kona tok helt av i bakgrunnen. Vinneren selv ble også ganske lattermild og avsluttet telefonsamtalen med å si «nå må jeg nesten gå og roe ned kona, før hun tar helt av».

Har du fått noen vinnerreaksjoner utenom det vanlige?

Jeg ringte en vinner litt oppi årene, som naturligvis ble veldig glad før han avsluttet samtalen med «Hadde jeg ikke vært så gammel, skulle jeg fridd til deg». Det var hyggelig det, men også veldig morsomt.

Ida Zachariassen

Hvilken vinnersamtale husker du best?

Det må ha vært ei dame fra Kviteseid som vant i Supertrekning i desember 2022. Hun satt hjemme alene og koste seg med Vazelina Hjulekalender på TV da jeg ringte, og var veldig skeptisk i starten. Når hun til slutt trodde på meg, ble hun helt satt ut og klarte ikke annet enn å si «huff a meg», gjentatte ganger. Mellom «huffene» fortalte hun at det var det største som hadde skjedd henne bortsett fra egne unger og barnebarn. Hun hadde spilt på samme Lotto-kupong siden Lotto startet i 1986, men hadde aldri trodd at dette kom til å skje henne.

Har du fått noen vinnerreaksjoner utenom det vanlige?

Det er mange ulike reaksjoner, hvor de fleste tror det er en spøk og er litt skeptiske. Når de derimot innser at Telefonen fra Hamar faktisk er reell, så er det mye glede på andre siden av telefonrøret, i form av både tårer og latter. Det er nok de vanligste reaksjonene, men noen åpner seg også veldig og forteller gjerne ting som er privat.

– En opplevelse man husker for livet

Lørdag ringer altså vinnerteamet til heldige Lotto-millionærer igjen. Ida Zachariassen gleder seg stort.

– Det er en helt spesiell følelse, og spenningen er til å ta og føle på. Vi vet aldri om hva som møter oss i den andre enden av telefonen, både med tanke på hvor vinneren befinner seg og hva vinneren gjør den kvelden, samt hvordan vinneren vil reagere. Det er derimot ingen tvil om at det føles helt rått kunne gratulere ferske Lotto-millionærer og dele øyeblikket sammen med dem. Er en opplevelse man husker for livet.

Vinnersjanse Supertrekning: ca. 1:5,5 mill. per rekke.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler