Den store finalen

Hvem vinner Champions League - Liverpool eller Tottenham?

KAMPEN OM POKALEN: Tottenham eller Liverpool. En kan kalle seg vinneren av Champions League lørdag kveld.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:31. mai 2019Endret:2. januar 2023

Gatene i Madrid er for lengst fylt opp med Tottenham- og Liverpool-supportere. Supportere som allerede er godt i gang med finalefesten.

Hvem vinner finalen? Spill på Langoddsen!

Bli med i våre konkurranser! Vi har tre konkurranser som omhandler finalen ute. Gå inn på Oddsens Facebook-side for å delta.

Tredje strake finaletapet?

Begge klubbene har hatt tre uker uten kamper og fått ladet batteriene.

For Liverpool er det ikke noe nytt med Champions League-finale. I fjor ble det tap for Real Madrid i en finale som huskes best for to tabber av Liverpool-keeper Loris Karius.

Men Liverpool har en stolt Europa-historie å se tilbake på. Fem ganger har Liverpool vunnet den gjeveste klubbturneringen i Europa.

  • 2005

  • 1984

  • 1981

  • 1978

  • 1977

De røde fra Beatles-byen har også tapende ut ved et par anledninger:

  • 2007

  • 1985

Skulle Tottenham gå seirende ut på Wanda Metropolitano i Madrid, blir det den tredje strake finalen som Liverpool taper.

For Tottenham er dette første gangen laget spiller en Champions League-finale. Klubben vant UEFA-cupen (nå Europa League) både i 1972 og 1984, men den gjeveste turneringen har London-klubben aldri vunnet.

Lørdag 21.00: Tottenham - Liverpool, direkte hos Viasat og TV 2.

Spill på Langoddsen!

Alt om finalen! Se vår Tippelunsj-sending i videovinduet over med Kjetil Rekdal og Dagbladets oddsekspert Tor Henrik Stensland som gjester.

Tilbake fra skade

Selv om Spurs tok seg til en Champions League-finale hadde de ingen spesiell god avslutning på sesongen. Faktisk vant laget bare en av de fem siste seriekampene. Heldigvis for Spurs holdt det til en 4. plass, så klubben er uansett sikret Champions League-spill også neste sesong.

Det lange oppholdet etter endt ligasesong kom også godt med for en skadeskutt tropp. Harry Kane har trent og kommer høyst trolig til å spille en rolle i lørdagens finale.

Hos Liverpool er Roberto Firmino med igjen etter at han var utilgjengelig i semifinalene og sesongavslutningen.

Relaterte artikler