Derby-lørdag i Norge og England

Derby-lørdag i Norge og England

Derby-lørdag i Norge og England

Kristiansund - Molde slår an tonen for nyskapingen "derby-lørdag" i Eliteserien. Og Premier League følger opp med tre lokaloppgjør - blant annet Liverpool - Everton!

I helgen starter Eliteserien 2017 - med Discovery Norge som ny TV-rettighetshaver. Det betyr stort sett fire direktesendte kamper fra hver serierunde på åpne TV-kanaler som Eurosport N og Max.

Rivaler møtes

Den ene Eurosport N-kampen vil gå kl. 18.00 på "derby-lørdag", som er det nye begrepet i fotball-Norge. Det vil som navnet antyder, være kamper mellom rivaler - både gamle og nye - som blir plassert på "derby-lørdag"

Vi starter i kategorien nye rivaler - for noe særlig fotballrivalisering har det ikke vært mellom de to nordligste byene i Møre og Romsdal. Molde og Kristiansund-lagene har i moderne tid befunnet seg i forskjellige verdener. Men på de fleste andre områder har Kristiansund og Molde vært som hund og katt i årevis - ja, århundrer mener noen.

Dermed blir det uansett tidenes fotballkamp i klippfiskbyen når nyopprykkede Kristiansund BK møter Molde FK i sesongåpningen i Eliteserien. lørdag kl. 18.00.

Blandede Solskjær-følelser

For Molde-trener og kristiansunder Ole Gunnar Solskjær blir det en spesiell kamp. Og på den andre trenerbenken sitter Christian Michelsen, som også er fra Kristiansund. Han og Solskjær er kamerater og spilte sammen i Clausenengen på begynnelsen av 90-tallet. Forrige sesong kjørte Michelsen med Solskjær til mange Molde-treninger for å lære, og Solskjær hadde også gjesteopptredener på Kristiansund-treninger.

- Nå har jeg håpet på at byen min skulle få et eliteserielag hele livet så greier de det, og da skal jeg forsøke å ødelegge festen. Jeg ønsker dem alt godt, etter klokka åtte på lørdag, sa Solskjær på Eliteseriens kickoff forleden.

Michelsen gleder seg.

- Helt siden vi rykket opp har det kokt, og etter at denne kampen kom på menyen har det tatt av. Vi må prøve å gjøre det til å en vanlig kamp, hvor vi skal kjempe om tre poeng, men det blir spesielt å se Ole Gunnar på motsatt side, sa Kristiansund-trener Michelsen.

Kristiansund - Molde ser du på Eurosport N lørdag kl. 18.00.

Spill på kampen på Langoddsen: På web her og på mobil her

Engelske lokaloppgjør

Derby-lørdagen kompletteres med tre engelske lokaloppgjør - med Merseyside-derbyet som det største - og første. I tillegg får vi servert en London-duell og et nabooppgjør fra sørkysten:

 Her finner du alle resultater, kamper og tabell for Premier League