Derbyonsdag i Toppserien

Midtukerunde står for tur i Toppserien. Og for mange av lagene er reiseveien kort.

Hege Hansen og Klepp tar denne onsdagen imot Avaldsnes til rundens TV-kamp. Det er bare et av flere lokaloppgjør denne runden.
Norsk Tipping
Publisert:25. august 2020Endret:2. januar 2023

(Denne artikkelen ble først publisert på Toppseriens hjemmesider)

Toppserien finner du på Langoddsen!

Kan Røa ta uslåelige Rosenborg?

Røa – Rosenborg, Røa kunstgress (18:00, direktesport)

Med kun fire poeng på ni kamper denne sesongen for Røa, er det nok liten tvil om hvilken oppgave de står overfor når Rosenborg kommer på besøk denne onsdagskvelden. Men det må sies at de fire poengene til Røa har kommet i løpet av de to siste serierundene, og at de nå, mer og mer, nærmer seg trygg plass i Toppserien.

Røa har nemlig vunnet borte mot Klepp, og spilte denne helgen uavgjort borte mot Lyn. Etter at de har hatt svært mange marginer imot og knepne tap, har det kanskje begynt å løsne litt for Geir Nordbys jenter. Ikke siden den andre serierunden har Røa blitt slått med mer enn ett mål (1-5 mot LSK Kvinner), og det er lite trolig at dette blir noen enkel match for Rosenborg tross at de er ubeseiret.

For det virker å være svært vanskelig å slå Rosenborg denne sesongen. De slapp med nød og neppe unna mot Klepp etter en sen scoring, og klarte også å få med seg ett poeng fra borteoppgjøret med Avaldsnes denne helgen. Julie Blakstad scoret der Rosenborgs mål etter en strålende soloprestasjon. Trønderne har nå to kamper på rad med poengdeling, og bør nok begynne å finne veien tilbake til vinnersporet om man skal klare å henge helt med i toppen.

Etter denne runden vil serien være halvspilt for samtlige lag. Det vil si at da har Rosenborg møtt samtlige motstandere for første gang etter overgangen fra Trondheims-Ørn, og dette gjelder også denne kampen. Rosenborg har ikke møtt Røa tidligere som Rosenborg, men som Trondheims-Ørn.

Der har Røa hatt et godt tak på trønderne og står med 13 av 21 seire, mens Trondheims-Ørn i sin tid hadde fem seire. Forrige sesong vant Røa begge oppgjør, 2-1 på hjemmebane og 1-0 på bortebane. Synne Jensen (nå Vålerenga) og Katrine Winnem Jørgensen scoret for Røa, mens Rakel Engesvik scoret for trønderne.

Bergensoppgjør

Arna-Bjørnar – Sandviken, Arna Idrettspark (19:00, direktesport)

I Bergen får vi et skikkelig lokaloppgjør når Arna-Bjørnar tar imot Sandviken klokken 19. Arna-Bjørnar har nå fått en skikkelig boost i det siste med to strake seire, mens Sandviken kommer fra en sterk 2-1-seier mot Klepp, og har sjansen til å vinne seriegull denne sesongen. Men da må det nok bli tre poeng her, og her er det ingen som vil tape poeng.

Fem strake tap har nå blitt til to strake seire for Arna-Bjørnar. Det betyr at laget har klatret på tabellen, og er nummer seks, ett poeng foran Klepp som de passerte etter seieren mot Kolbotn. Det ble en dramatisk affære da Arna-Bjørnar, med hjelp av scoringer fra Katarina Dybvik Sunde og Pia Rijsdijk, avgjorde kampen i løpet av de siste 10 minuttene. Tre minutter på overtid kom avgjørelsen.

Sandvikens kamp mot Klepp var av det spesielle slaget. Gjestene fra Jæren tok ledelsen etter 20 minutter, men etter 38 minutter kom trolig vendepunktet i kampen. Linjedommer hadde vinket med flagget og samtlige Klepp-spillere stoppet opp, men hoveddommer lot spillet fortsette og Sandviken utlignet til 1-1. Senere i kampen fikk også Klepp et annullert mål, og fem minutter senere, etter 75 minutter, scoret Maria Brochmann vinnermålet for Sandviken. De har nå like mange poeng som både Rosenborg og LSK Kvinner, og er fire poeng bak Vålerenga, med én kamp mindre spilt.

Arna-Bjørnar har hatt et veldig godt tak på byrivalen historisk sett med 12 av 20 seire (Sandviken med fem). Men de siste sesongene er det gjestene som har vært det beste laget, og i fjor vant Sandviken begge oppgjør.

Da vant nemlig Sandviken 2-1 på bortebane etter scoringer av Maria Brochmann og Kennya Cordner. Andrea Wilmann (nå LSK Kvinner) scoret for Arna-Bjørnar.

Revansjetid i LSK-hallen

LSK Kvinner – Kolbotn, LSK-hallen (19:00, direktesport)

Det har ikke vært noen god periode for LSK Kvinner nå som står med to strake tap. Denne onsdagen kommer Kolbotn på besøk, og mot et revansjesugent LSK Kvinner blir kanskje ikke det så hyggelig? Kolbotn har likevel bevist tidligere at de kan levere på bortebane, og de har allerede spilt uavgjort mot både Klepp og Vålerenga tidligere i sesongen.

Tap mot Avaldsnes (0-1) og tap mot Vålerenga (1-3) er på ingen måte godt nok for de regjerende seriemesterne. Fire poeng skiller opp til Vålerenga, og konkurrentene har dratt nytte av LSKs poengtap. I helgen ble det et historisk tap i LSK-hallen da Vålerenga vant der for første gang, og nå blir det viktig for Hege Riise å få laget på rett kjør igjen.

Kolbotn kan være både uheldig og heldig med tidspunktet å møte LSK på. Kanskje er de litt skjøre etter de to tapene, men det kan også være at Kolbotn blir ekstra hardt straffet for LSKs frustrasjon. Men Kolbotn har spilt 0-0 borte mot Klepp, og 1-1 borte mot Vålerenga tidligere denne sesongen. De har også spilt 2-2 hjemme mot Avaldsnes, og er på ingen måte noen enkel motstander å slå.

Det kommer vel neppe som noen stor overraskelse for de aller fleste at LSK Kvinner har vunnet de fleste oppgjørene innbyrdes mellom disse to lagene. LSK Kvinner har vunnet hele 17 av 26 kamper, mens Kolbotn står med fem seire. Men oppgjøret i LSK-hallen forrige sesong, som også var serieåpningen, ble høydramatisk – og underholdende.

Da snudde nemlig Kolbotn først oppgjøret fra 0-1 til 3-1 etter scoringer av Nora Eide Lie og Isabell Herlovsen (to). Etter 53 minutter av kampen ledet gjestene 3-1, men så våknet hjemmelaget.

Guro Reiten scoret slik som hun så ofte gjorde, og reduserte til 2-3. Så utlignet Emilie Haavi til 3-3, før Guro Reiten avgjorde kampen på straffe etter 89 minutter.

Oslo-derby

Vålerenga – Lyn, Intility Arena, (19:00, direktesport)

Vålerenga mot Lyn klinger nok godt i ørene for veldig mange, og denne onsdagen kommer Lyn på besøk til Intility for å forsøke å ødelegge for serielederne. Men det blir neppe enkelt, for Vålerenga er i storform, og tok en uhyre sterk seier i LSK-hallen sist.

For nå er det god stemning på Intility om dagen. Fire poeng er det ned til de nærmeste konkurrentene (med én kamp mer spilt), og det har ikke blitt tap siden serieåpningen mot Sandviken (2-3). I LSK-hallen ble det denne helgen en historisk seier da Vålerenga vant for første gang der i 3-1-seieren mot LSK Kvinner. Selvtilliten er stor om dagen, og det er ikke grunn til noe annet heller.

Lyn står kun med én seier denne sesongen, og den kom i den fjerde serierunden hjemme mot Kolbotn (1-0). Det ble riktignok 1-1 mot Røa denne helgen, men spørsmålet er om slike resultater vil holde til slutt. Akkurat nå ligger Lyn på en kvalifiseringsplass, med kun ett poeng ned til Røa. Lyn trenger de poengene de kan få, og vil helt sikkert være fornøyde om det blir ett poeng på Intility.

Disse to lagene har ikke møttes så altfor mange ganger tidligere. Men Vålerenga har likevel hatt god kontroll på gjestene fra Kringsjå. Fire av seks muligere seier har det blitt, men forrige sesong overrasket Lyn og vant på Intility, som også er deres eneste seier mot nåværende serieleder. Runa Lillegård, som dessverre har vært – og er – ute med skade i lang tid, scoret kampens eneste mål den gang.

TV-kampen: Rogalandsoppgjør

Klepp – Avaldsnes, Klepp stadion (20:00, NRK2)

Kveldens siste kamp foregår på Klepp stadion mellom Klepp og Avaldsnes. Dette er også et deilig Rogalandsoppgjør som vi denne gangen får se på NRK2. Det er en svært revansjesugen Klepp-gjeng nå etter litt marginer og motgang imot denne sesongen, men Avaldsnes ønsker helt sikkert å være best i Rogaland denne sesongen.

For det har virkelig ikke vært Klepp sin sesong i år. Laget som tok bronse i fjor og sølv i 2018, ligger nå helt nede på en syvende plass etter åtte serierunder – og kun to seire har det blitt. Ingen lag har scoret færre mål i Toppserien enn Klepps fem, og nå må snart traktorjentene begynne å levere flere trepoengere. Hvis ikke kan det bli en ganske så tung sesong på Jæren. Mot Sandviken denne helgen tok de ledelsen etter et utrolig langskudd fra Hege Hansen, men hjemmelaget snudde etter litt kontroverser, og vant til slutt 2-1.

De får heller ingen enkel oppgave med å sikre seg tre poeng i dette oppgjøret. Avaldsnes står kun med to tap denne sesongen, og har syv poeng på de tre siste kampene. I de to siste oppgjørene har det blitt 1-0-seier mot LSK Kvinner, og 1-1 hjemme mot Rosenborg. Nå skal Avaldsnes ut på tur igjen, men reisen er ikke spesielt lang. Nå skal de forsøke å ødelegge for Klepp på deres egen hjemmebane.

Klepp har virkelig levert gode resultater mot Avaldsnes de siste sesongene til tross for at det er gjestene som innbyrdes har vunnet flest kamper (11 av 20 – Klepp med syv). Kun én gang har Klepp tapt mot Avaldsnes på de siste syv oppgjørene, og det var i NM i fjor.

I serien vant faktisk Klepp både hjemme (1-0) og borte (3-1). På hjemmebane var det Elisabeth Terland som avgjorde for Klepp. Hun har enda ikke scoret denne sesongen, men fikk et annulert mål mot Sandviken sist. Hun har også tre målgivende så langt denne sesongen. Er det nå det skal løsne, kanskje?