vikinglottovinnerhistorie

I kveld er 2. premiepotten i Vikinglotto historisk høy

Siden ingen sikret seg 1. premiepotten i Vikinglotto onsdag 2. juni er den nå på ca. 254 millioner kroner. Og 2. premiepotten? Den er på ca. 86 millioner kroner. Vi forklarer hvorfor. 

HISTORISK: Lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping konstaterer at kveldens Vikinglotto-trekning er historisk. Aldri tidligere har 2. premiepotten vært så høy.
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:1. juni 2021Endret:3. januar 2023

Siden ingen tok 1. premiepotten i Vikinglotto onsdag 2. juni, gikk disse pengene videre til neste trekning - som er i kveld, onsdag 9. juni.

Kveldens trekning er den første etter endringene i spillet, og det medfører både en høy 1. premiepott (ca. 254 millioner kroner) - og i tillegg en historisk høy 2. premiepott (ca. 86 millioner kroner). 

Slik fordeles premiepottene

Lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping forklarer hvordan det kan ha seg at 2. premiepotten er så mye som ca. 86 millioner kroner ved kveldens trekning.

- Vikinglotto har blitt fornyet, og det medfører blant annet at makstaket på 1. premiepotten senkes fra 35 millioner euro til 25 millioner euro. Siden ingen vant potten onsdag 2. juni, blir differansen mellom 35 millioner euro og 25 millioner euro overført til 2. premiepotten. Derfor står man nå med ca. 254 millioner kroner og ca. 86 millioner kroner i de to øverste premiegruppene. 

Foruten endret makstak på 1. premiepotten er det verdt å merke seg følgende:

  • Fra 8 til 5 vikingtall. Det skal fortsatt trekkes 6 av 48 hovedtall, men antall vikingtall det trekkes blant er redusert fra 8 til 5. 

  • Endring vinnersjanse for førstepremie. Tidligere var vinnersjansen 1:98 millioner per rekke, mens den nå er noe bedre: 1:61 millioner per rekke. Dette kommer som et resultat av å gå fra 8 til 5 vikingtall. 

  • Økt rekkepris. Prisen har nå gått fra 6 kroner til 8 kroner per rekke. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Eurokurs påvirker

- Det er 10 medlemsland i Vikinglotto, og 1.- og 2. premiepottene er felles for samtlige land. Ut fra antall deltakelser betaler hvert land inn et fast bidrag til disse premiene - i euro. Siden eurokursen har steget de siste årene - og beløpet som overføres nå øker - er det nødvendig å øke rekkeprisen til 8 kroner. Vi sikrer dermed at de nasjonale premiene blir gode nok, sier Roterud Mathisen. 

1. premiepotten vil vokse raskere etter fornyelsen av spillet, samtidig som premien for 3. rette blir høyere. Du kan lese mer om endringene i Vikinglotto her - og i tillegg til å se på videoen under.

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler