VM-blogg: Derfor kan det bli norsk gull

Erlend Mamelund kommer med sine betraktninger og beste tips til håndball-VM.

SINE BETRAKTNINGER: Erlend Mamelund skriver om sine forventninger til årets verdensmesterskap.
Norsk Tipping
Publisert:9. januar 2019Endret:2. januar 2023

Erlend Mamelund spilte over 100 landskamper før han la opp i 2016. Han avsluttet hjemme i Haslum etter en rekke år utenlands for klubber som HSG Nordhorn, SG Flensburg-Handewitt, Montpellier og THW Kiel. I dag er han assistenttrener for Haslum. Under hele VM vil Mamelund komme med oddstips som vil bli publisert her og på Oddsens Facebook-side.

Det nærmer seg VM og mannskapet til Christian Berge er igjen en av favorittene til å ta gullet. Christian Berge har etter min mening tatt ut en av de sterkeste troppene noensinne.

Vi har spillere i verdensklasse på alle posisjoner, og vi har god dekning på alle plasser. 

Fredag 20.30: Tunisia - Norge, direkte på TV 3.

Spill på Langoddsen!

Les også: Mamelund tipper: Norsk og svensk storseier

Avhengig av Sagosen

Sander Sagosen har vist en fantastisk utvikling gjennom høsten og ble rett før jul fortjent kåret til verdens beste håndballspiller.

Skal Norge kunne gå hele veien er vi avhengig av en Sander Sagosen som leverer i alle de tøffe kampene. Sagosen, kombinert med ett godt balansert lag lukter det svidd av. Vi er heldige som får Christian O´Sullivan og Gøran Johannesen friskmeldt i siste liten, de to som mest sannsynligvis vil utgjøre bakspillerrekka sammen med Sagosen.

En skadet Kent Robin Tønnesen blir selvfølgelig ett savn, men vi har gode erstattere i Eivind Tangen, Magnus Rød og Harald Reinkind. Ingen land i verden er bedre besatt på denne posisjonen enn Norge.

Norge i VM! Spill på Langoddsen!

For å kunne gå hele veien er man på dette nivået må man ha gode målvakter, og der må vi sette vår lit til Torbjørn Bergerud. Tross sin unge alder har han allerede vist at han har potensiale til å ta opp arven etter Steinar Ege som en verdensklassemålvakt.

Vi skal heller ikke glemme våre to fantastiske kantspillere i Magnus Jøndal og Kristian Bjørnsen. De leverer mål, men bidrar også mer enn man kan forvente av kantspillere bakover.

For at dette unge landslaget skal gå hele veien trengs det en kaptein som viser god gammel klasse. Bjarte Myrhol. Mannen fyller 37 år i 2019, men han ser like godt trent ut som han har gjort de siste årene, og er fortsatt en av verdens beste strekspillere.

Frankrike uten sin store stjerne

Sist VM (2017) ble det sølv etter tap for hjemmefavorittene fra Frankrike, og "Les Bleus" vil igjen bli å regne med i gullkampen. Nikola Karabatić, Frankrikes ubestridte leder er skadet, og blir ikke å se på parketten i januar.

Likevel besitter troppen fortsatt en haug med verdensklassespillere fra alle de store klubbene i Europa. I tillegg til Norge og Frankrike, skal vi ikke glemme Danmark og Tyskland som begge spiller på hjemmebane. Danmark med verdens beste målvakt i Niklas Landin og Tyskland med en tropp bestående av profiler fra Bundesliga, verdens hardeste og beste liga.

Spania blir også å regne med i toppen, ett lag bestående av mange rutinerte spillere, men blir i dette mesterskapet regnet som en outsider. 

Når det kommer til herrehåndball skal vi aldri avskrive Sverige, landslaget som herjet 90-tallet og starten av 2000-tallet har lange tradisjoner. De har børstet støv av Kim Andersson, en av tidenes beste høyrebacker, kombinert med som alltid gode målvakter, vil Sverige være en outsider til gullet. Når det kommer til håndball er også Kroatia alltid farlig. Det blir de i år også, da spesielt med Domagoj Duvnjak i spissen.

Men det er ingen tropper som peker seg ut mer enn andre. Jeg er optimistisk og går for norsk gull til 7,50 i odds.

Dette blir uansett et helt vilt mesterskap, med håndball på øverste nivå hver eneste dag.

Jeg gleder meg!

Norsk gull? Spill her!

Relaterte artikler