lotto

Derfor gleder Lars seg så mye til Supertrekning i Lotto

Lørdag 25. juni skjer det igjen: Supertrekning i Lotto betyr at vi får rundt 28 ekstra Lotto-millionærer – og vi topper det hele med Gulltrekning samme kveld, etter at ingen stakk av med førstepremiepotten sist lørdag.

STILLE FØR STORMEN: Lars Hulleberg i Norsk Tipping nyter noen rolige dager før det virkelig blir hektisk lørdag 25. juni.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:17. juni 2022Endret:3. januar 2023

Du har kanskje sett Lars Hulleberg i Norsk Tipping-sammenheng, for eksempel i reklamekampanjer for Lotto. Lars har har jobbet i Norsk Tipping i seks år, og en av de mest spesielle arbeidsoppgavene har uten tvil vært - og er - å ringe millionvinnere. 

– Det har blitt noen millionærsamtaler i løpet av disse årene, i de fleste av Norsk Tippings spill, sier Lars Hulleberg. 

Her kan du abonnere på Lotto

154 Supertrekning-millionærer

Det spillet som har medført desidert flest milliontelefoner er Lotto. Ikke så rart, egentlig, siden vi i snitt får over tre millionærer i spillet hver uke. Og i tillegg kommer Supertrekning fire ganger i året (påske, sommer, høst og jul), der det trekkes ekstra vinnere av 1 million kroner.

I 2021 var det totalt 154 Lotto-spillere som vant 1 million kroner hver i Supertrekning i Lotto. 

– Det er ganske spesielt å tenke på at så mange har fått Telefonen fra Hamar med beskjed om at de er millionærer - og ikke minst at jeg har hatt gleden av å være den som overbringer budskapet til mange av dem, sier Hulleberg.

Lørdag 25. juni skal det altså ringes fra Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000 igjen, og i denne supertrekningen ligger det an til at rundt 28 personer får millionbudskapet fra Norsk Tipping. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.– Tror ikke på oss

Hos Norsk Tipping har forberedelsene vært i gang i flere uker allerede. Det er nødvendig, når såpass mange skal ringes på én og samme kveld. 

– Det er en hektisk kveld, ingen tvil om det. Derfor er vi flere på jobb enn ved en ordinær Lotto-trekning. Samtlige vinnere skal få et anrop fra oss i løpet av lørdagskvelden 25. juni. Tar de ikke telefonen, ringer vi dem dagen etter, sier Lars.

Han er entusiastisk når vi snakker om Supertrekning, og det er det flere grunner til.

– For det første er det utrolig gøy å ringe noen med et slikt budskap. Det er tross alt en samtale de fleste av dem vil huske resten av livet. For det andre kan det være en spennende utfordring å få enkelte vinnere til faktisk å tro på det jeg sier til dem. En del har ikke levert Lotto til den aktuelle lørdagen, og tror derfor ikke på oss når vi ringer og sier de har vunnet 1 million kroner. Men vi er gode på å overbevise dem, og budskapet går alltid inn til slutt, sier Lars – og legger til: 

– Så er det alltid en spesiell stemning på huset når vi ringer så mange vinnere. Hektisk, men først og fremst gøy. 

Her kan du abonnere på Lotto

Disse vinnerne glemmer han ikke

Det kan være fort gjort å stusse litt hvis man blir oppringt uten å ha spilt Lotto til den aktuelle lørdagen. Men i Supertrekning litt andre regler som gjelder. Har man spilt Lotto en eller flere ganger siden forrige Supertrekning (16. april) og fram til 25. juni, er man med. Det trekkes nemlig tilfeldig blant alle leverte rekker i denne perioden. 

– Med så mange vinnertelefoner i bagasjen, må det være noen du husker ekstra godt, Lars?

– Ja, det er mange. Bare på påskeaften sist snakket jeg med 16 millionvinnere. Det blir mange gledestårer og ikke minst jubelbrøl. Da var det blant annet enn vinner som hadde lagret vinnernummeret våres som "Lotto-millionær". Han var på restaurant, men forlot bordet tvert da telefonen ringte. Han skjønte hva det gjaldt. Han brukte samtalen til å planlegge hvordan han skulle overbringe beskjeden til datteren.

- Ellers husker jeg Jonas Giæver for et par siden. Han trodde virkelig ikke på meg. Jeg visste at han hadde en fotballpodkast med Petter Veland, som vi hadde hatt som gjest i vårt eget program tidligere. Jeg ba ham sende melding til Petter for å høre om jeg jobbet i Norsk Tipping. Han kunne bekrefte det. Da tok han millionbudskapet innover seg.

Her kan du abonnere på Lotto

Kort forklart: Dette er Supertrekning i Lotto

For hver Supertrekning i Lotto trekker vi ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

  • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

  • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

  • Det er ca. 28 ekstra vinnere som trekkes ut lørdag 25. juni. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (16. april).

  • I trekningen vil man ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden 16. april.

  • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at man også blir millionær dersom man får sju rette denne kvelden.

25. juni er med andre ord en dag man vil plukke opp telefonen – i hvert fall hvis det ringer fra vårt vinnernummer 625 60 000.

Supertrekning OG Gulltrekning på lørdag

Har du fått med deg at det også er Gulltrekning i Lotto samme kveld? Lørdag 18. juni var det ingen som sikret seg førstepremiepotten i Lotto, og vi ender opp med en dobbel førstepremiepott på ca. 30 millioner kroner lørdag 25. juni.

Det er med andre ord duket for litt av en Lotto-fest. Vi gleder oss!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler