Rybak-oddsen øker kraftig

Alexander Rybak og Norge var blant storfavorittene før helgas Eurovision-finale, men etter semifinalen har oddsen økt kraftig. Får musikkeventyret en lykkelig slutt likevel?

NY TRIUMF? Tror du Alexander Rybak og Norge klarer å gå helt til topps i finalen?Illustrasjon: Elise Monsbakken Solås
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretForfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:6. mai 2018Endret:2. januar 2023

Det er allerede ni år siden Alexander Rybak representerte Norge i Eurovision-finalen i Moskva. Låta «Fairytale» fikk rekordmange poeng - 387 - og gikk som kjent helt til topps.

Stemme-problemer?

Nå håper både han og mange andre på at eventyret gjentar seg. Men favorittstempelet fra tidligere i uken har blitt svekket etter torsdagens semifinale. Rybak var en av forhåndsfavorittene, og hos Norsk Tipping ga han en odds på 4,30 før semifinalen. I skrivende stund fredag ettermiddag får du imidlertid 30 ganger pengene hvis Norge vinner.

- Det kan virke som om mange eksperter mente at Rybak virket litt tam i semifinalen. Han har jo hatt en forkjølelse som har gjort at han har slitt med stemmen, og det preger ham kanskje mer enn han ønsker, sier Terje Klokkernes Jahn, sportspilloperatør hos Norsk Tipping.

Kypros var favoritt tidligere i uka, og er det fortsatt. Ja, faktisk er kypriotene en enda større favoritt nå. Oddsen har sunket fra 3,80 til 2,40 fredag ettermiddag.

- De som spilte på kypriotisk seier for to-tre uker siden fikk hele 70 i odds, så her er det noen som kan ha gjort et meget godt spill, sier Jahn.

Spill på finalen i Eurovision på Langoddsen

- Stor stjerne i miljøet

Men ingen tør vel helt avskrive Rybak. Det var nettopp det han gjør på scenen, som økte favorittstempelet hans tidligere i uka.

- Etter at Rybak lanserte sitt sceneshow på prøvene i Lisboa, sank vinneroddsen veldig. Det var tydelig at ekspertene da likte det de så. Ellers vet vi jo at Rybak er en stor stjerne i MGP-miljøet og kommer til å få godt med stemmer fra hele Europa, sier Jahn.

Israel lenge toppet oddslistene med sitt bidrag, men sank litt etter den første semifinalen.

- Bidraget må sies å være nokså spesielt. Jeg tror nok enten at det går til topps eller at det mislykkes helt, sier Terje. Israel er nå nest-favoritt.

Last ned oppsettet med finalerekkefølge hvor du kan sette dine poeng (PDF)

Outsidere

- Kan det dukke opp overraskelser?

- Ja, det kan være verdt å merke seg oddsutviklingen til Irland. En stund hadde vi hele 450 i odds på irsk seier, nå er de nede i 8,50 og er tredje-favoritt, sa Terje Jahn fredag ettermiddag.

Litauen gjorde det veldig bra i tirsdagens semifinale, og oddsen for at de vinner er nede i 20.

- Før semifinalen kunne man få hele 100 ganger pengene på litauisk seier, så de seiler nå opp som en av de store outsiderne i finalen, sier Jahn.

Spill på Eurovision-finalen på Langoddsen

OBS: Oddsen på de ulike utfallene kan endre seg fram mot finalen.

Relaterte artikler