Det er 30 millionærer bak luke 24

Det er 30 millionærer bak luke 24

På julaften kan du bli SuperLotto-millionær hvis du har spilt Lotto mellom forrige SuperLotto-trekningen og trekningen på julaften. Jo flere rekker du har levert, desto flere lodd har du i SuperLotto-hatten.

Julaften er det SuperLotto-trekning og 30 av dere som har spilt Lotto siden sist trekning kan vinne over én million hver. Det er altså en skikkelig festluke som åpnes i kalenderen på julaften.

Kanskje du er blant de heldige? Det kan du være hvis du har spilt Lotto fra forrige trekning, og helt frem til julaften, for da er du med på SuperLotto-trekningen.

SE VIDEO: Go time! Møt redaktør-teamet som er klare for å ringe 30 ferske millionærer.

Hva er SuperLotto?

SuperLotto er en ekstratrekning i Lotto som foretas noen ganger i året – med en ekstra stor premiepott. SuperLotto-trekningen foregår sammen med Lotto-trekningen på NRK1

Alle Lotto-rekker du har levert inn siden forrige SuperLotto-trekning (17. september), er et "lodd i hatten" i SuperLotto-trekningen på julaften. For hver Lotto-rekke du spiller, sikrer du deg altså automatisk én deltakelse i SuperLotto-trekningen. 

Vi garanterer å trekke ut 30 SuperLotto-millionærer denne kvelden.

  • Jo flere Lotto-rekker du spiller, jo flere deltakelser får du i SuperLotto-trekningen. Spiller du 5-ukerskupong med 10 rekker, får du 50 deltakelser i SuperLotto.
  • Dersom SuperLotto-trekningen kommer midt i perioden til en flerukerskupong, overføres de gjenværende ukene til neste SuperLotto-trekning.

Du kan ikke spille SuperLotto alene – dette er en tilleggstrekning til den ordinære Lotto-trekningen. Det går heller ikke an å velge bort SuperLotto – alle som spiller Lotto er med på SuperLotto.

Lotto har innleveringsfrist hver lørdag kl. 18.00.

Spill Lotto her

Historikk SuperLotto

Fra og med 1. januar 2012 innføres SuperLotto. Dette er en spesialtrekning cirka fire ganger i året. Hver uke settes 10 prosent av premiebeløpet av til neste SuperLotto-trekning. Det blir da en pott på cirka 40-50 millioner kroner. Vinneren eller vinnerne trekkes blant alle som har spilt Lotto i hele avsetningsperioden.

30. juni 2012 satte en mann fra Sør-Trøndelag ny premierekord da han vant 45 millioner i SuperLotto. I den første SuperLotto-trekningen påskeaften samme år ble det 50 vinnere som  vant 1 million hver, men i sommertrekningen var det en spiller som tok hele potten av alene. Premierekorden ble stående til juletrekningen i SuperLotto. 22. desember 2012 vant en mann fra Akershus 46 millioner kroner.

SuperLotto ble endret i 2014. Fra og med SuperLotto-trekningen i påsken, lørdag 19. april, blir det trukket et tilfeldig antall vinnere mellom 1 og det antall millioner det er i potten. Nå for tiden er SuperLotto-premien fordelt slik at et gitt antall spillere blir SuperLotto-millionærer.

Spill Lotto her

(Vinnersannsynlighet for SuperLotto: ca. 1:7,3 millioner per rekke. Vinnersjanse ordinær Lotto: 1:5,4 mill. per rekke.)