lottovinnerhistorie

Disse fikk drømmejobb som ringevikar påskeaften

Mattis (18) og Andrea (21) fikk drømmejobbene på Hamar. De skal nemlig være med Norsk Tippings vinnerteam som påskeaften skal ringe 53 ekstra Lotto-millionærer.

DRØMMELØRDAG: Mattis Veine Karterud og Andrea Wisbech er våre to ringevikarer påskeaften.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:14. april 2019Endret:2. januar 2023

På selveste påskeaften skal Norsk Tippings vinnerteam ringe 53 ekstra Lotto-millionærer. Vinnerteamet denne lørdagen er helt unikt - vi har nemlig med oss to ringevikarer!

Siden vi setter ny rekord med hele 53 nye Supertrekning-millionærer, lyste vi ut to jobber som ringevikarer.

Mange søkere

Vi fikk inn over 1.500 søknader. Mattis Veine Karterud (18) fra Fredrikstad og Andrea Wisbech (21) fra Oslo er de som ble valgt ut.

- Det var totalt 1529 søkere til vikarjobben. Alle disse spilte inn en fiktiv samtale med en Lotto-millionær som de sendte oss. Av disse ble det så valgt ut flere kandidater som sendte oss en video hvor de blant annet fortalte om motivasjonen for jobben. De beste kandidatene ble så innkalt til intervju. Mattis og Andrea er personer som vil forvalte det de erfarer på påskeaften hos Norsk Tipping på en god og etterrettelig måte. Vi har tillit til at de kommer til å gjøre en strålende jobb som ringevikarer, sier Thomas Løkting, personalleder for markedsføring og design i Norsk Tipping.

- Ikke trodd dem

Andrea Wisbech ser frem til en helt spesiell påskeaften.

-  Jeg søkte fordi den dukket opp som en reklame på Snapchat og tenkte at det var en morsom greie å prøve. Jeg gleder meg masse til å høre reaksjonen til folk - å høre hvordan folk reagerer og hvor glade de blir, sier Andrea.

- Hva hadde du selv svart om du hadde fått en telefon om at du er blitt Lotto-millionær?

- Jeg hadde nok ikke trodd dem. Jeg hadde blitt kjempesjokkert og blitt utrolig glad, men også kjemperedd for hva gjør man med så mye penger?

Fra London til Hamar

Mattis Veine Karterud (18) lader opp til ringevikarjobben med påskeferie i London.

- Jeg søkte jobben som ringevikar fordi jeg så  en annonse på Instagram. Så tenkte jeg - aha det hadde faktisk vært moro å ringe folk som vinner en million, gi dem en så god beskjed. Det er morsomt å høre reaksjoner - og det er en kul jobberfaring for en 18-åring å ha vært ringevikar på Hamar. Det er jo ikke alle som har vært det.

- Hva gleder du deg mest til lørdag?

- Å høre reaksjonene jeg får. Også gleder jeg meg til å møte de som ringer til vanlig. Høre hvordan det er og hva jobben innebærer, svarer Mattis.

Ønsker du at Telefonen fra Hamar skal ringe deg på påskeaften?

(Vinnersjansen for førstepremien i Lotto er ca. 1:5.4 mill. per rekke. Sannsynligheten for å vinne i Supertrekningen er ca. 1:5,5 mill. per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler