lotto

Dette er Supertrekning

Fire ganger i året gjennomføres Supertrekning i Lotto. Her er spillereglene og vinnersjansene enkelt forklart.

SUPERTREKNING: Hvordan funker Supertrekning? Og hva er dine vinnersjanser?Sverre Houmb
Forfatterbilde Norsk TippingElinBjørnPublisert:13. juni 2019Endret:2. januar 2023

Fire ganger i året har vi en litt spesiell trekning. Vi kaller den Supertrekning i Lotto, og det fordi vi trekker ekstra mange Lotto-millionærer under disse trekningene. 

Er du en veteran innen Lotto, vet du kanskje alt du trenger å vite. Noen har kanskje spørsmål. Plutselig kan man bli Lotto-millionær uten 7 rette. Hvordan er det egentlig mulig? 

Dette er Supertrekning

 • En ekstra trekning i Lotto hvor vi trekker ut ekstra mange millionærer. Dette gjennomføres i tillegg til ordinær Lotto-trekning.

 • Supertrekning gjennomføres fire ganger i året; påske, sommer, høst og jul.

 • Forrige Supertrekning var påskeaften 20. april. Alle Lotto-rekker du har levert i de ni ordinære trekningene etter det og fram til og med spillstopp 22. juni, er med i Supertrekningen.

 • Lørdag 22. juni er årets andre Supertrekning. I potten ligger det over 24 millioner kroner, og det betyr at vi skal trekke ut minst 24 tilfeldige Lotto-spillere som vinner 1 million kroner hver.

 • Supertrekning er i tillegg til ordinær Lotto-trekning. I tillegg til de 24 ekstra Lotto-millionærene som trekkes i forbindelse med Supertrekning, ringer vi også de som eventuelt har sju rette i Lotto denne kvelden. Det blir med andre ord en kveld med mange nye Lotto-vinnere.

Dette er dine vinnersjanser under Supertrekning

 • Til sammen er det rundt 130 millioner rekker med i trekningen, så med 24 vinnere blir vinnersannsynligheten cirka 1:5,5 mill. pr. deltakende rekke.

 • Hver rekke du har levert, er ett lodd i Supertrekningen. Dersom du for eksempel leverer en kupong med ti rekker hver uke, har du 90 lodd i den kommende Supertrekningen.

Fortsatt usikker på hva Supertrekning er og hva det innebærer? Du kan lese mer her.

(Vinnersannsynligheten for sju rette i Lotto er 1:5,4 millioner pr. rekke. Sjansen for å blir en av millionærene i Supertrekning er 1:5,5 mill. per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler