aktueltvinnerhistorie

Dette skal Martha (18) bruke Drømmestipendet til

Martha er i sitt ess når hun får formidle teater og sang fra scenen - nå reiser hun utenlands for å lære.

TEATERTALENT: Martha Standal Pavelich (fremst) drømmer om å leve av teater og sang.
Forfatterbilde Norsk TippingAnne Siri NørstebøPublisert:13. juni 2018Endret:2. januar 2023

- Drømmestipendet inspirerer og gir meg motivasjon til å stå på videre. Jeg er veldig takknemlig for dette, tusen takk, jubler Martha Standal Pavelich fra Eid i Sogn og Fjordane når hun får tildelt Drømmestipendet på 15.000 kroner.

LES MER: Her er de 100 Drømmestipend-vinnerne

West End er målet

Drømmestipendet skal Marthe bruke på studier i utlandet. Ferden går til Brighton i England der hun skal utvikle seg videre i musikk, dans og drama. 

- Nå vil jeg bli enda flinkere og utvide det jeg er god på. Jeg drømmer om å stå på ulike scener, både små og store i Norge og utlandet, og nå får jeg lære av de som selv har eller fortsatt står på scenen i West End, forteller Martha entusiastisk.

Til sammen har 100 barn og unge mellom 13 og 20 år mottatt Drømmestipendet, et samarbeid mellom Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping.

- Svært høyt nivå

Artisten, Adam Douglas, har vært juryleder for Drømmestipendet 2018. Han forteller om høyt nivå på de nominerte.

- Det har vært, om mulig, enda tøffere konkurranse enn tidligere år. Det er så mange flinke, det er helt utrolig egentlig! For meg har dette vært veldig inspirerende.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DRØMMEJOBBEN: Juryleder Adam Douglas mener han har fått drømmejobben som årets juryleder for Drømmestipendet.

Douglas forteller at det var vanskelig å finne frem til de 100 barn og unge som i år har fått tildelt Drømmestipendet.

- De som nå har fått stipend er det bare å gratulere, altså. Det er veldig fortjent! Jeg kan kjenne meg igjen i mange av dem. De lykkes fordi de virkelig brenner for det de holder på med.

Kostymedrømmen

Vinnerne er delt inn i ulike kategorier som dans, musikk, skapende skriving, visuell kunst, sirkus og teater. 18 år gamle Hedda Kristine Wium Karlsen fra Lier i Buskerud syr kostymer. 

- At jeg får stipendet nå betyr at jeg kan fortsette å drive med dette. Dette er en hobby og interesse som koster mye, forteller stipendvinneren.

Hittil har det blitt mest sying til egne prosjekter. Nå håper hun at hun kan glede andre med sine sting og lekre detaljer.

- Ja, jeg vil designe kostymer. Drømmen er at jeg nå kan sy til andre enn meg selv, gjerne barn. Kostymene skal være så bra at skuespillerne nesten ikke klarer å spille dårlig, sier Hedda og ler.

KOSTYMEDRØM: Hedda Kristine Wium Karlsen drømmer om å kunne leve av hobbyen sin. Foto: Lars-Hilmar Steinberg.

Les mer om årets Drømmestipend-vinnere her

Relaterte artikler