vikinglotto

Dette skjer med vinneren av 197,7 millioner nå

17. mai vant en kvinne fra Agder nær 200 millioner kroner i Vikinglotto. Nå følges hun opp av økonomiske veiledere og venner seg til den nye tilværelsen.

TAR VARE PÅ VINNEREN: Lotteri- og vinneransvarlig i Norsk Tipping Ingrid Roterud Mathisen er en del av teamet som ivaretar den ferske storvinneren.Foto: Christian Dybendal, Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:22. mai 2023Endret:23. mai 2023

Nøyaktig 197 710 135 kroner vant den heldige Vikinglotto-spilleren da hun fikk 6+1 rette på selveste nasjonaldagen. Hun tok først ikke telefonen da Norsk Tipping ringte, men da hun snakket med Norsk Tipping torsdag morgen, etter å ha sjekket kupongen, var hun helt satt ut.

– «Uvirkelig» var ordet hun brukte for å forklare hvordan det føltes å vinne. Hun fortalte at hun skrek så høyt at hun ble hes da hun forsto at premien var et faktum, sier lotteri- og vinneransvarlig i Norsk Tipping Ingrid Roterud Mathisen.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Rådgivere bistår den ferske vinneren

Samtidig som drømmen gikk i oppfyllelse for den heldige kvinnen, dukket det også opp både spørsmål og noen bekymringer.

– Det er en helt naturlig reaksjon når du vinner så store premier, sier Roterud Mathisen og fortsetter:

– De færreste har erfaring med å håndtere slike summer, og det dukker generelt opp mange praktiske spørsmål når det gjelder for eksempel skatt, plassering av pengene og gaver til familie. Derfor blir vinneren godt fulgt opp av økonomiske og juridiske veiledere i Advokatfirmaet Dehn. De har hatt god kontakt siden Agder-kvinnen fikk Telefonen fra Hamar.

– Hvilke råd gir dere noen som plutselig har vunnet premier i hundremillionersklassen?

– Et av de første rådene vi gir, er å puste og ta det helt med ro. Pengene går ingen steder. Bruk den første tida på å juble og glede deg over premien, før du tar beslutninger rundt pengene, sier Roterud Mathisen.

I neste omgang gir veilederne i Dehn en slags basisopplæring i det å forvalte en sånn pengesum.

– Veiledningen blir skreddersydd vinneren og hva vinneren ønsker å gjøre, og tar utgangspunkt i den aktuelle vinneren sitt ståsted. Det er utvilsomt forskjell på å vinne en stor pengesum når du er 19, 55 eller 90 år. Vil de oppfylle drømmer? Investere i noe? Hva slags risiko ønsker de å ta? Og så videre, fortsetter Norsk Tippings ansvarlige for vinneroppfølging.

TRYGG HAVN: Ingvild Elisabeth Flovik og Torbjørn Evjenth i Advokatfimaet Dehn har snakket med Agder-kvinnen flere ganger siden hun vant. De er uavhengige økonomiske veiledere som skal fungere som en trygg havn for Norsk Tippings ferske millionærer.Foto: Ola Thorset, Norsk Tipping

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Dette skal vinneren bruke pengene på

Ved vinnere av dette kaliberet, holder Norsk Tipping tilbake premien til vinnerne føler seg klare for å ta den imot.

– De fleste oppgir brukskontoen sin i kundeforholdet hos Norsk Tipping. Vinnerne ønsker ofte litt tid til å ordne det praktiske rundt det å få pengene satt inn på en mer tilpasset konto før vi overfører pengene. I tillegg trenger de tid til å få summet seg og landet. Sjøl om en slik premie er veldig gledelig, så tar det litt tid å ta det hele innover seg, sier Roterud Mathisen.

– Hva drømmer vinneren om å bruke pengene på når hun får dem på konto?

– Hun fortalte at hun hadde drømt om å vinne 1 million kroner til å oppgradere litt i huset. Nå får hun mulighet til det og mer til, sier Roterud Mathisen med et smil. 

Onsdagens potter

Onsdag 24. mai er det klart for ny Vikinglotto-trekning. Da vil førstepremiepotten være på ca. 34 millioner kroner. Andrepremiepotten vil å være på ca. 1,5 millioner kroner.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler