Sjekk navnetoppen blant Lotto-millionærene

Sjekk navnetoppen blant Lotto-millionærene

PÅ TOPP: Rune Solvang (51) har én ting til felles med flere Lotto-millionærer: navnet.

Foto: Norsk Tipping

Sjekk navnetoppen blant Lotto-millionærene

Navnet skjemmer som kjent ingen. Hvilke navn tror du topper millionstatistikken i Lotto? Her får du svaret.

Det er helt tilfeldig hvem som vinner i Lotto. Du må rett og slett ha en god dose flaks for å kunne plotte inn de sju rette tallene på lørdagskvelden. Likevel er det noen navn som går igjen langt oftere enn andre. Finner du ditt navn på millionstatistikken? 

Barn av tiden

Det er navnet Rune som har vunnet flest millionpremier i Lotto det siste tiåret. Ifølge Statistisk Sentralbyrå (2022) finnes det over atten tusen personer her til lands som har Rune til fornavn. Nitten millionpremier i Lotto har de siste ti årene blitt delt ut til vinnere som heter Rune, og med det klatrer navnet øverst på lista med Terje og Marit hakk i hæl.  

Rune Solvang (51) i Norsk Tipping på Hamar, er blant de som deler navn med flere Lotto-millionærer. Selv har han aldri vunnet mer enn et par hundrelapper. Solvang jobber til daglig med IT-utvikling, noe som blant annet innebærer å lage sidene som spillerne bruker. 

– Hva tenker du om at navnet ditt topper millionstatistikken i Lotto? 

– Jeg tenker at det navnet var populært på 60-70-tallet, og at det nok kanskje er folk i den alderen som spiller mest Lotto.  

(Til orientering: Lotto ble lansert i Norge 19. april 1986. Solvang var da femten år gammel.)

På spørsmålet om han tror det er større sannsynlighet for å vinne i Lotto med navnet Rune, er han klokkeklar: 

– Nei. Jeg vet at sannsynligheten for å vinne i Lotto ikke går på navnet, men vinnersjansen, som er 1:5,4 mill. per rekke for 1. premie. Det handler kun om å ha skikkelig flaks, slår han fast. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Topplista 

Her er navnene som topper millionstatistikken i Lotto i perioden 2012-2022. Hver millionpremie telles inn i denne statistikken. Så dersom en og samme person for eksempel har vunnet to millionpremier i Lotto, telles vinnerens navn to ganger: 

1. Rune (19 personer) 

2. Terje (18 personer) 

3. Marit (17 personer) 

4. Morten (15 personer) 

5. Arne (15 personer) 

6. Kari (15 personer) 

7. Harald (14 personer) 

8. Bjørn (12 personer) 

9. Liv (12 personer) 

10. Geir (12 personer) 

11. Randi (12 personer) 

12. Per (11 personer) 

13. Vidar (11 personer) 

14. Kjell (11 personer) 

15. Roger (11 personer) 

Kjenner du noen som kunne vært på millionær-lista? Det er så klart ingen spesiell grunn til at akkurat disse navnene topper millionstatistikken. Trekningsansvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, understreker at det er helt tilfeldig at mange med likt fornavn vinner i Lotto: 

– Det er viktig å presisere at dette er historiske data over lang tid. Hva du heter gir så klart ingen fortrinn. Du må nok som alle andre bare satse på å gjette de sju rette og finne den berømte nåla i høystakken, smiler hun.  

Lotto-lørdag 

Hittil i år har det blitt trukket 170 Lotto-millionærer: forrige lørdag var det Gulltrekning, som produserte fem nye vinnere. Sjansen for å bli Lotto-millionær 30. juli vil være akkurat den samme uavhengig av om du heter Rune, Terje eller Marit. Det er ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten.

Lykke til!

            

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. 

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2021: 12 036 126
  • Antall førstepremieutbetalinger i 2021: 193
  • Antall millionpremier i 2021: 162 (inkludert andelsbankvinnere)
  • Høyeste premieutbetaling i 2021: 33 315 565 kr.