De gir råd til ferske mangemillionærer

Skulle du bli mangemillionær på et av Norsk Tippings spill, står hjelpen klar. Advokatene Torbjørn og Brede veileder Norsk Tipping-millionærene.

MILLIONRÅD: Brede A. Haglund og Torbjørn Evjenth i Brækhus Dege Advokatfirma veileder millionvinnere.Brækhus Dege
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:12. april 2016Endret:2. januar 2023

For spillerne som er så heldige å vinne flere millioner, kan det være godt å vite at advokatene Torbjørn Evjenth og Brede Haglund i Brækhus Dege Advokatfirma står til tjeneste dersom du skulle ha spørsmål.

- Ingenting som brenner 

- Hvordan gi råd til en som plutselig er multimillionær?

- Rådgivningen blir skreddersydd den enkelte vinners erfaringer og risikovilje. Det viktigste rådet vi alltid gir er at selv om pengene kommer raskt, kan de være varige. Det er ingenting som brenner og du har god tid til å venne deg til de nye mulighetene som åpner seg, sier Torbjørn.

Både han og Brede har jobbet og jobber tett med tidligere rekordvinnerne.

- Det har vært hyggelig, spennende og inspirerende å være sparringspartner til noen som plutselig er blant Norges mest formuende. Vi har erfaring fra rådgivning til næringsdrivende og selskap i alle størrelser og grader av profesjonalitet; fra den lokale gründeren til verdensomspennende teknologi og industrigiganter, sier Brede og fortsetter:

- Vi har også møtt og fulgt opp nesten 200 av Norsk Tippings storvinnere. Disse erfaringene gjør oss godt rustet til å være sparringspartner på både det menneskelige og økonomiske plan, fortsetter han.

De fleste ønsker å dele

- Hva er det millionvinnerne bekymrer seg mest over?

- Det er flere tema som går igjen blant vinnerne. De fleste er opptatt av skatten. De aller fleste er rause og ønsker å dele gevinsten med andre, uten at problemer skal følge med. Til det kan vi si at gevinsten er skattefri og at arveavgiften er avskaffet, sier Torbjørn.

- Skal du gi til mindreårige og studenter er det noen beløpsgrenser som bør undersøkes. Det samme gjelder dersom du vurderer å kjøpe flere eiendommer for utleie, fortsetter han.

Sørger for god nattesøvn

- Finnes det noen fallgruver for en fersk millionær?

- Det er egentlig ingen spesielle fallgruver for millionvinnere som vi andre ikke også kan ramle ned i. Forskjellen er kanskje at det plutselig dukker opp veldig mange muligheter på en gang, sier Brede.

Advokatene understreker at beslutninger tas best når du ikke befinner deg på en høyde eller dal i humørkurven.

- Ta deg derfor god tid til å lande. Når du har landet så skal du ikke investere i noe du ikke skjønner, eller ikke enkelt kan bli forklart mekanismene i. Vi tar oss tid til å passe på at vinnerne beholder nattesøvnen, og orienterer om hvilke muligheter som finnes og kan passe for den enkelte storvinneren.

Veiledning på Norsk Tipping regning 

 Alle som vinner to millioner kroner eller mer i Norsk Tippings spill tilbys økonomisk veiledning.

- Norsk Tipping ønsker at vinnerne skal få den bistanden de trenger for å ta gode valg for pengepremien sin. Vi tilbyr derfor en basisveiledning på vår regning. Det er viktig for selskapet at denne veiledningen skjer gjennom en nøytral tredjepart, og at vi holder oss på en armlengdes avstand, sier Ingrid Roterud Mathisen, vinneransvarlig i Norsk Tipping. 

Relaterte artikler