Djerv 1919 helt i hundre

I jubileumssesongen til Djerv 1919 møtte de Vard Haugesund i seriespill for første gang på 16 år, og for en fest det ble for vertene.

Forfatterbilde Norsk TippingAndersRossvollPublisert:13. mai 2019Endret:2. januar 2023

Sist lagene møttes i seriespillet var i 1.-divisjon i 1993. Samme høst slo Djerv 1919 seg sammen med Haugar og dannet satsningslaget FK Haugesund. Siden den gang har Djerv 1919s A-lag som regel vært to nivåer under naboen Vard, men i fjor rykket de opp og Vard ned. Dermed var det duket for lokaloppgjør på Djervbanen i femte serierunde.

Og som om det ikke var blest nok om dette oppgjøret da terminlisten kom for flere måneder siden var begge lag med på å skape en ekstra spesielle ramme ved å stå med 12 poeng av 12 mulige foran lørdagens oppgjør. Over tusen tilskuere hadde funnet veien til Djervbanen i solskinnet, og de ble vitne til et hjemmelag som brukte en drøy halvtime på å ta ledelsen.

Se høydepunktene fra Djerv 1919 – Vard Haugesund her.

Tom Undheim utnyttet en tabbe bak hos gjestene da han satte inn 1-0, og minuttet før pause headet Jørgen Voilås inn 2-0. Begge målscorerne spilte for øvrig i Vard Haugesund i fjor. Kvarteret før slutt satte Eivind Espeland spikeren i kista, og dagen ble helsvart for gjestene da både Robert Kling og Aleksander Gundersen pådro seg røde kort i sluttminuttene.

- Vi har ventet på denne kampen helt siden vi rykket opp, og å slå Vard Haugesund på hjemmebane foran tusen tilskuere føles fantastisk, fortalte målscorer Espeland til Haugesunds Avis etter kampen.

Drama i Telemark

Det kokte på Bratsberg kunstgress i Skien da Storm utlignet til 2-2 og reddet ett poeng hjemme mot Staal Jørpeland nesten ti minutter på overtid søndag ettermiddag.

Vertene tok ledelsen før minuttet var spilt ved Thomas Pedersen som scoret sitt første mål i Norsk Tipping-ligaen. Gleden var i en drøy time. Da utlignet Daniel Ciach på et hjørnespark, og kvarteret før slutt var kampen snudd da innbytter Erik Steinsland satte inn 1-2.

Fire minutter på overtid trodde Staal Jørpeland at poengene var sikret da Steinsland pirket ballen i mål til det som ville blitt 1-3, men dommeren annullerte scoringen for angrep på keeper. Ut fra bildene virket det feil, og den skulle vise seg å bli avgjørende nesten ti minutter på overtid da Storm utlignet etter en dødball.

Også det var en omdiskutert situasjon der innbytter Joakim Tveitan headet ballen mot mål, men gjestenes keeper Rafal Dobrolinski så ut til å avverge. Assistentdommeren, som sto på linja, mente imidlertid ballen hadde passert linja og vinket for scoring til store protester fra Dobrolinski.

Se høydepunktene fra Storm-Staal Jørpeland her.

Staal Jørpeland følte seg snytt for poengene, men får en kjapp mulighet til å revansjere seg når Donn kommer på besøk til Jørpeland stadion allerede på fotballens festdag 16. mai kommende torsdag.