flax

Sjekk topplista! Hit reiser vi hvis vi vinner 100.000

Ett land peker seg ut. Hvor drømmer du om å dra?

FANTASTISK: Hit vil flest mellom 18 og 29 år dra.
Norsk Tipping
Publisert:4. juni 2018Endret:2. januar 2023

Det er spesielt ett land aldersgruppa 18-29 år vil reise til, viser en undersøkelse utført av YouGov for Norsk Tipping.

Hele 18 prosent mener at drømmereisemålet er USA, og særlig New York City.

Drømmer du også om å dra til Statene, eller har du en annen favoritt?

Med splitter nye ReiseFlax er det mulig å oppfylle den store drømmen! For 20 kroner kan du nemlig skrape frem et reisegavekort på hele 100.000.

Hit vil vi reise

Dette er stedene flest av oss har lyst til å dra, ifølge undersøkelsen:

  1. USA (18 prosent)

  2. Maldivene (9 prosent)

  3. Japan (8 prosent)

- Jeg er ikke overrasket over at USA kommer ut på topp, sier kommunikasjonsdirektør i reisebyrået Berg-Hansen, Anette Maltun Koefoed. Vi vil nemlig reise langt hvis vi kan velge fritt, og både storbyferie og badeferie er populært. - Japan og Tokyo er veldig hot nå, og det tror jeg har med hvor sterkt ungdomskulturen står, spesielt i Tokyo. Jeg er mer overrasket over at Maldivene kommer så høyt, men det er jo et drømmereisemål og et veldig dyrt sted å dra, sier Maltun Koefoed. 

Ny trend på vei

Tar vi steget ut av drømmeverdenen, er Spania det landet flest av oss besøkte sist vi var på ferie. Det er også populært å reise i Norge.

- Vi drar gjerne dit det er enkelt å reise, og det går jo utrolig mange fly til Spania. Vi ser også at flere drar på venneturer enn før, og folk legger gjerne ting som utdrikningslag til utlandet, sier kommunikasjonsdirektøren.

Hun mener også at en ny trend er på vei.

- Miljø og bærekraftige ferier er på vei inn. Jentegjengen kan gjerne ta toget til Gøteborg som sin storybytur. Jeg tror bare vi har sett starten av denne trenden.

Sannsynligheten for å vinne reisegavekort er hele 1: 3110 og prisen er 20 kroner.
Vinnersjansen på loddet er 1: 3,2.
Vinnersjansen for toppremie på fysiske lodd er 1:666 720, mens for digitale lodd er den 1:666 667.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:650 040. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 650 040 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022: (alle typer Flax-lodd): 17 151 963 (fysiske Flax lodd: 8 435 108, digitale Flax-lodd: 8 716 855)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2022 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 50 (31 millionutbetalinger fysisk Flax, 19 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2022: 50

  • Høyeste premieutbetaling i 2022: 4 800 000 kr (Flax for livet)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler