selskapet

Drømmehelg på Hamar

23 vinnere av Drømmestipendet møttes til drømmehelg på Hamar i oktober.

DRØMMEGJENGEN: Her er stipendvinnerne samlet til fag og fest på Hamar.Foto: Cato Ingebrigtsen
Forfatterbilde Norsk TippingAnnaSkogenPublisert:27. oktober 2023

Vinnerne av årets drømmestipend startet Drømmehelgen hos Norsk Tipping med tacofredag og foredrag. Her fikk de møte tidligere vinnere og gode venner av Drømmestipendet for å høre mer om ordningen og for å dele bransjekunnskap. Cengiz Al, juryleder for Drømmestipendet 2024, holdt innlegg og svarte på spørsmål fra vinnerne.

 – Vi er veldig glade for å kunne arrangere drømmehelg på Hamar. Vi får vist frem Norsk Tipping, og vinnerne får sosialt samvær og faglig påfyll, sier Bernt Plassgård, avtaleansvarlig i Norsk Tipping. Han arrangerte samlingen sammen med Norsk kulturskole.

DRØMMESTIPENDET: Mia Vang Baarstad imponerte.Foto: Cato Ingebrigtsen

SoMe-tips

– Vi i Norsk Tipping er veldig stolte av vårt samarbeid med Norsk kulturskoleråd. Dette er en av våre eldste samarbeidsavtaler, sier han.

Lørdagen forflyttet gjestene seg til Hamar kulturhus og Hamar teater, der det blant annet ble holdt foredrag av Roger Finjord (fotballeder, fotballtrener og medlem av drømmestipendjuryen 2024) og Thomas Prestø (kunstnerisk leder for dansekompaniet Tabanka), som delte personlige og profesjonelle erfaringer som vil være til nytte for stipendvinnerne når de skal utvikle seg videre.

Tidligere drømmestipendvinner Lea Alstad delte sine erfaringer i arbeidet med sosiale medier, og hun ga nyttige tips som årets stipendvinnere forhåpentligvis kan bruke til å bygge sine egne profiler.

DRØMMESTIPENDET: Anette Menes og Jonas Hald underholdt.Foto: Cato Ingebrigtsen

Festmiddag

Det var også flere innslag fra noen av årets drømmestipendvinnere gjennom helga, og det hele ble avsluttet med festmiddag på Hamar Teater lørdag kveld. Etter middagen spilte tidligere drømmestipendvinner DJ Verukka Salt opp til dans og god stemning.

 Drømmehelgen gir stipendvinnerne en mulighet til å etablere vennskap, bygge nettverk og samarbeide på tvers.

 Kulturskolerådets Marita Hansen var godt fornøyd med arrangementet.

– Jeg synes Drømmehelgen ble utrolig fantastisk. Arrangementet bød på et variert og engasjerende program, inkludert en hyggelig tacofredag med Cengiz Al hos Norsk Tipping, inspirerende foredrag, kunstneriske innslag på kulturhuset lørdag formiddag, og en hyggelig gallamiddag lørdag kveld. Drømmestipendets ambassadører var dedikert til å organisere og gjennomføre hele helgen. Det mest bemerkelsesverdige var å se den sterke samhørigheten de utviklet i løpet av helgen og hvordan de ble inspirert av å møte hverandre og diskutere sine kunstneriske lidenskaper

JURYLEDER: Cengiz Al fortalte og inspirerte. Neste år er han juryleder for Drømmestipendet.Foto: Cato Ingebrigtsen

 Drømmestipendet
Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd, og siden 2004 har over 2000 unge kunst- og kulturutøvere mottatt stipendet. Drømmestipendet deles ut til 50 utøvere hvert år, med stipender på 30.000 kroner til hver av de (til sammen 1,5 millioner kroner).

Stipendet er ment å gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse og bidra til at kunst- og kulturutøvere mellom 18 og 25 år kan oppfylle drømmene sine. Det skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for utøverne. Drømmestipendet deles ut i kategoriene dans, musikk, skapende skriving, teater, sirkus, visuell kunst og åpen klasse.

Neste år fyller Drømmestipendet 20 år. 

– Da skal det feires, avslutter Bernt Plassgård.

Relaterte artikler