selskapet

Sjekk om Norsk Tipping-bilen kommer til ditt fylke

I nesten to uker skal Norsk Tipping-bilen reise rundt i Norge for å dele ut 26 stipender.

ROADSHOW: Norsk Tipping-bilen har nå kjørt fra Hamar og skal innom 9 fylker i løpet av to uker.Frederik Garshol
Forfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:2. juni 2020Endret:2. januar 2023

Sesongen for utdeling av Drømmestipendet er i gang. På grunn av koronapandemien endrer stipendutdelerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd nå litt på utdelingen.

Onsdag 3. juni pakker Norsk Tipping bilen på Hamar og starter ferden nordover, med mannskap som i løpet av ti dager skal bistå ved stipendutdelinger til 26 ungdommer i 18 kommuner i 9 fylker. SIste utdelingsdag er fredag 12. juni.

Hit kommer Norsk Tipping-bilen

Den første utdelingen på turneen finner sted i Nord-Norge 3. juni, før turen går sørover via Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og avsluttes på Østlandet 12. juni. Turneen omfatter utdelinger i både store og små kommuner. 6 av de 18 stedene er overraskelser, så vi venter derfor med å publisere akkurat hvor ferden går.

Disse fylkene får besøk: Nordland, Trøndelag, Vestland, Rogaland, Telemark og Vestfold, Viken, Oslo og Innlandet.

Drømmestipendet består av 100 stipend á 15 000 kroner, som utgjør 1,5 millioner kroner hvert år.

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for unge lovende, innen kultur. Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

17 års samarbeid og over 18 millioner kroner

- Når dette året er omme har Norsk Tipping delt ut 18,5 millioner kroner gjennom Drømmestipendet over 17 år.  Dette er Norsk Tipping sitt lengstlevende kultorsponsorat. Klassene man kan bli nominert i er musikk, dans, teater, sirkus, skapende skriving, visuell kunst og åpen klasse. I år var det 445 nominerte, forteller Trond Olav Asperud, ansvarlig for Drømmestipendet hos Norsk Tipping

- Vi håper å kunne spre litt glede i tider hvor det har vært noen måneder uten særlige gleder. Dette er et stipend som henger høyt i «kulturskolekretser» Bare det å bli nominert er en seier og vitner om høy kvalitet i det kunstneriske nivået. Så vi gleder oss veldig til å være med på dette, sier Asperud.


PÅ HJUL GJENNOM NORGE: Trond Olav Asperud (f.v.), Anne Helseth, Ina Taasaasen og Bernt Plassgård fra Norsk Tipping skal tilbringe de neste ukene på hjul og kjører selve utdelingsarrangementet i de ulike kommunene. Det skal godt gjøres å ikke legge merke til bilen som skal farte "Norge rundt" de kommende ukene.

Astrid S fikk Drømmestipendet

Drømmestipendet har blitt utdelt til mange unge lovende innen kultur. en av disse er Astrid S. Hun har mange år bak seg som elev ved Kulturkolen i Rennebu, og i 2008 vant hun Drømmestipendet. Ellers har også Didrik Solli Tangen, Ingebjørg Brattland og Mari Bølla mottat hvert sitt stipend. Sistnevnte vant Idol for to uker siden.

- Det er uttolig stas å få være med å bidra til å oppfylle drømmene til unge talenter

Nominasjonsperioden for Drømmestipendet 2020 var åpen fra 21. november 2019 – 24. januar 2020.

Relaterte artikler