Drømmetreff sikret Follo-poeng

Markus Klepp Kraiem kom inn som innbytter for Follo i bortekampen mot Frigg, og brukte kun ett minutt før han sendte i vei en kanonkule.

Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergForfatterbilde Norsk TippingAndersRossvollPublisert:29. april 2019Endret:2. januar 2023

Etter en blytung seriestart med 2-8 for Vålerenga 2 og 1-4 for FK Tønsberg tok Follo sesongens første poeng da de spilte uavgjort mot en av opprykkskandidatene lørdag ettermiddag.

I det 34. minuttet måtte Øyvind Rishaug forlate banen med skade, og inn kom Markus Klepp Kraiem. Han brukte ikke mange sekunder på å markere seg med et skikkelig drømmetreff, og sendte Follo i ledelse til enorm jubel og lettelse for lagkameratene.

Etter hvilen kom imidlertid Frigg tilbake og utlignet på et straffespark, og kampen endte til slutt 1-1. Det hører også med til historien at Follo brant et straffespark på tampen som sannsynligvis ville gitt dem tre poeng. Uavgjort borte på en vanskelig bane var imidlertid en opptur for Follo etter en tøff serieåpning, og at de var såpass stødige defensivt etter 12 baklengsmål på de to første seriekampene gir masse selvtillit.

Med lørdagens gode prestasjon kan trener Christian Qvist senke skuldrene litt, og samtlige lag i avdeling 2 har dermed spilt inn sine første poeng for året. I de neste tre kampene har Follo gode muligheter for å vinne sesongens første seriekamp. Da har de enklere motstand, i hvert fall på papiret, i Ready, Norild og Drøbak-Frogn.

Frisparkperle

I avdeling 4 møttes Valdres og Vestfossen på Blåbærmyra i Fagernes. Begge lag hadde smultring i poengprotokollen før oppgjøret, og spesielt vertene var avhengig av å få med seg noe etter å ha tapt mot andre lag som er spådd på nedre halvdel før sesongen (1-3 mot Bergen Nord og 0-3 mot Fjøra).

VIDEO: Valdres - Vestfossen.

Midveis i førsteomgang skrudde irske Shane Donaghey inn et meget lekkert frispark på stillingen 1-1, og oppgjøret endte til slutt med 4-1 til Valdres etter at de kontret inn to mål på overtid. Dermed blir Vestfossen liggende sist med null poeng, og er det eneste laget uten poeng i avdelingen.

Tilbake på vinnersporet

Hønefoss var den største opprykksfavoritten av samtlige i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen. Sesongen startet på strålende vis med 6-0 mot Bodø/Glimt 2, men i nord på andre påskedag fikk de seg en kjempesmekk med 1-4-tap mot Tromsø 2. I lørdagens hjemmekamp mot Leknes var det forventet at de skulle komme tilbake på vinnersporet, og laget til Luke Torjussen skuffet ikke med 3-0-seier.

VIDEO: Hønefoss - Leknes.

Gjestene fra Lofoten sto lenge imot, men da Monty Patterson curlet inn 2-0 på lekkert vis etter en time var det ingen tvil om hvor poengene til slutt skulle havne. Neste helg skal Hønefoss ut på nok en tøff reise til nord når de reiser til Harstad.

Av andre potensielle godbiter kommende helg kan vi blant annet nevne Lyn-Ullern i avdeling 1, Lysekoster-Fana i avdeling 4 og Brumunddal-Tiller i avdeling 5. Seks lag som alle ble spådd i toppen før sesongen.

Relaterte artikler