Dyhre Breivang: - Disse blir Norges nøkkelspillere i EM

Torsdag starter håndballkvinnene jakten på EM-gull. Tidligere landslagskaptein Karoline Dyhre Breivang (40) mener tre spillere blir særdeles viktige for norsk suksess.

EKSPERT: Tidligere landslagskaptein Karoline Dyhre Breivang er håndballekspert i TV3s EM-studio under mesterskapet i Danmark.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:1. desember 2020Endret:2. januar 2023

- Marit Malm Frafjord - en ressurs bakover og et viktig comeback for Norge. Stine Bredal Oftedal, verdens beste håndballspiller, og drivkraften bak Norges tempo- og hurtigsterke spill. Henny Reistad har X-faktor og kan komme inn og avgjøre kamper som vipper med duellstyrken sin, sier Karoline Dyhre Breivang, som skal være ekspert i TV3s studio under mesterskapet, som for Norges del starter med kamp mot Polen torsdag.

Her er EM på Langoddsen

Mørk tilbake etter skade

Norge hadde flere sentrale spillere ute med skader i VM i fjor som endte med fjerdeplass. Nå er Henny Reistad, Nora Mørk, Katrine Lunde og Veronica Kristiansen tilbake, noe som gjør at Norge regnes blant favorittene i EM. Dyhre Breivang tror Mørk vil spille seg i form utover mesterskapet.

- Nora Mørk er jo en styrke fremover for Norge selv om mangler noe på stabiliteten og der hun var før hun ble skadet. Vipers har jo mistet mye god matchtrening ettersom mange Champions League-kamper er blitt avlyst i høst.  Men hun ser mye video og forbereder seg godt og vil spille seg opp i løpet av mesterskapet. God på straffer og en spiller som er vanvittig engasjert og vil vinne, sier Dyhre Breivang, som spilte 305 kamper med flagget på brystet, scoret 475 mål og har fem EM-titler, og to OL-gull og ett VM-gull.

- Blant medaljefavorittene

- Norge har syv EM-titler. Den siste tok de i 2016. Etter det har ikke Norge vunnet noen titler. Kommer den åttende nå i desember?

Her er EM på Langoddsen

- Norge er blant medaljefavorittene.  Alle lagene som tok medalje i VM i fjor har sentrale spillere ute med skade, mens Norge har en forsterket tropp. Vanskelig å spå ettersom det er få lag som har hatt noen form for oppkjøring, og lagene har begrenset antall samlingsdøgn og kamper, sier Karoline Dyhre Breivang.

Frankrike, som var en gedigen skuffelse med 13. plass i VM i fjor, er nok ute etter å revansjere seg i EM.

- Frankrike blir å regne med etter et meget svakt VM i fjor, sier 40-åringen.

- Må tåle å være favoritter 

Polen er motstander i Norges første kamp torsdag kveld. Den kampen skal være grei skuring for Norge.

Her er EM på Langoddsen

- Polen er det svakeste laget i gruppen og være sterkt preget av korona hvor de har hatt 14 av 35 i bruttotroppen ute med smitte. Selv om åpningskamper lever sitt eget liv, må Norge tåle å være favoritter i denne kampen. Det er Arne Senstad som trener Polen, og det hadde vært spennende å se hva han har fått til med Polen, men det er nok begrenset med tanke på smittesituasjonen og slik året har vært, sier Dyhre Breivang.

Dette er Norges kamper (spilles i Kolding i Danmark):

  • 3. desember: Norge – Polen kl. 20.30 TV3

  • 5. desember: Tyskland – Norge kl. 18.15 TV3

  • 7. desember: Romania – Norge kl. 20.30 TV3

Hovedrundekampene spilles 10.,12., 14. og 15. desember. Motstandere og kamptidspunkter blir klart når gruppespillet er ferdig. 

Relaterte artikler