E-sport: Seriestart for Telialigaen

Det nye året er for lengst på gang og det er endelig duket for en ny sesong i Telialigaen. I kveld spilles første runde av årets vårsesong av Telialigaen i CS:GO.

FJORÅRSVINNERNE: Erik "Truth" Dyrnes (f.v.), Haakon "Radifaction" Tholo, Kristian "akEz" Kornbakk, Sander "Grus" Nordeide Iversen, Ole "Marcelius" Langan.Norsk TippingSteinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:27. januar 2020Endret:2. januar 2023

Etter en nervepirrende finale i november gikk Apeks av med seieren mot Nordavind nok en gang. Det måtte tre kart til for å avgjøre kampen som endte med en 16-5-seier på Overpass. Dermed kunne Apeks smykke seg med seriemestertittel, pokal og 75 000 kroner.

Spill på Oddsen her

Direktesendt på TV2

TV 2 fortsetter sin satsing på E-sport og har sikret seg rettighetene til den norske CS:GO ligaen de neste to årene. Det betyr at alle hovedkampene gjennom sesongen og sluttspillet blir sendt på TV2 Sumo og lineært på TV2 sport 2. Den første kampen mellom starter altså i kveld, 27. januar klokken 19.55. Riddle Esports møter seriemester Apeks som skal kjempe om de første poengene.

Favoritter

Etter sin tredje finaleseier på rad er Apeks klare favoritter denne sesongen. Ingen endringer i laget er gjort, noe som betyr at de har en sterk posisjon med et godt innkjørt lag. Det er derfor naturlig å anta at Apeks kommer til å gjøre det bra også denne sesongen, og at de nok har ambisjoner om å vinne for fjerde gang på rad.

Store endringer i lagoppstilling

Som vanlig er det store endringer i lagoppstillingen til flere av lagene. Nordavind satser hardt med et eget internasjonalt lag og deler seg inn i et norsk og et internasjonalt lag. Dette vil si at det norske laget mangler to av sine sterkeste spillere, tidligere kaptein Ruben, «Rubino» Villarroel og Jørgen «Cromen» Robertsen som går over til det internasjonale laget. Til gjengjeld har flere av spillerne fra semifinalistene Riddle gått over til Nordavinds norske lag. Spillermessig stiller Nordavind med et rutinert og svært kompetent lag som fortsatt vil være en kraft til å regne med. Den største utfordringen blir å finne det gode samarbeidet i et nytt lag, men vi tviler ikke på at finaleplass er ambisjonen for laget. 

I toppen av tabellen

Andre lag å legge merke til denne sesongen er Bifrost og Riddle Esport. Begge har så godt som nye lagoppstillinger, noe som kan gjøre utslag i både positiv eller negativ retning. Klarer spillerne å bygge et godt samarbeid i laget på kort tid vil de kunne klare å hevde seg og dermed plassere seg i toppen av tabellen.

Ikke gå glipp av første kamp i Telialigaen som går på TV 2 Sumo i kveld klokken 19.55.

Spill på Oddsen her

Relaterte artikler