Søndag braker det løs: Ikke gå glipp av eliteseriestarten

Søndag er det omsider tid. Eliteserien starter endelig.

Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:6. mai 2021Endret:2. januar 2023

Den planlagte sesongstarten ble utsatt, men nå er det endelig dags.

Søndag blåses Eliteserien 2021 endelig i gang. 

Seks kamper skal spilles på den første kampdagen:

Lagene fra Viken fylket har fått utsatt starten grunnet forlenget treningsnekt.

Kampen om Nord-Norge

Aldri før har premissene vært de samme før "slaget om Nord-Norge". For begge lag ble faktisk seriemester forrige sesong.

Bodø/Glimts jubelsesong endte med klubbens første seriegull, og det i overlegen stil.

For Tromsø ble det med et år på nivå 2. Obos-ligaen vant de med seks poengs margin. Derbyet mot Glimt markerer tilbakekomsten på det øverste nivået.

Eliteserien på Langoddsen: Hvem blir seriemestere? Hvem rykker ned? Hvem blir toppscorer - og mye mer!

For Bodø/Glimt er hele angrepsrekka som stod i spissen for seriegullet borte. Jens Petter Hauge forsvant underveis i 2020. Siden har Philip Zinckernagel og Kasper Junker blitt solgt.

Erik Botheim er blant de som er hentet inn for å erstatte målpoengene.

For Tromsø er Gaute Helstrup fortsatt i sjefsstolen. Han måtte nylig se sin kaptein Simen Wangberg bli solgt til Stabæk.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Tripic feber i Stavanger

I Stavanger har Viking-fansen allerede hatt en fenomenal uke. Mandag ble det klart at Zlatko Tripic returnerer. Mannen som avgjorde cupfinalen mot Haugesund skal igjen ikle seg den mørkeblå drakten. Serieåpningen går uten publikumsfavoritten som bruker sine første dager på norsk jord i karantene.

Brann er Vikings motstander i den første runden. Kåre Ingebrigtsen har fått sin første sesongoppkjøring med bergenslaget. Fotball-ekspertene rundt om i landet virker å være skjønt enige om at det blir en ny tung sesong for Brann.

I serieåpningen er Viking store oddsfavoritter.

Årets favoritter

Norsk Tipping har Molde som den store favoritten til å bli seriemester i 2021.

Her er oddsen på Eliteserien 2021

Moldenserne opplevde suksess i Europa, men ble tidlig hektet av i gullkampen her hjemme.

I serieåpningen venter Kristiansund uten fjorårets toppscorer Amahl Pellegrino. Etter over 30 mål for KBK pakket han bagen og dro til Saudi-Arabia.

Kopi fra i fjor?

Sandefjord er oddsfavoritten til å ende helt sist i Eliteserien. Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström er klubbens nye trenerduo. Marit Cifuentes fikk ikke forlenget sin kontrakt etter 11. plassen i fjor.

Lagene møttes også til seriestart på Skagerak Arena i fjor. Da overrasket blåhvalene og stakk av med alle poengene.

Odd kom seg etter det overraskende tapet. Skien-laget endte til slutt på en 7. plass etter skuffende avslutning på sesongen med sju kamper uten seier.

Storkamp i hovedstaden

Rundens hovedkamp befinner seg i hovedstaden hvor Vålerenga får besøk av Rosenborg. Dag-Eilev Fagermo ledet Vålerenga til en bronsemedalje i sin første sesong. Foran nettopp Rosenborg.

Ordkrigen mellom storklubbene er godt i gang før de barker sammen.

- Elleveren vår kanskje den sterkeste i Norge, meldte Fagermo.

Rosenborg-trener Åge Hareide svarte med at den beste elleveren befinner seg i Trondheim, mens Markus Henriksen dro enda mer til.

- Vi får se på det da. Han har jo sagt det før også, da han var i Odd. Nå vet jeg ikke om jeg husker feil, men jeg tror vel aldri han har vunnet serien, så får vi se da om han klarer det med Vålerenga. Vi skal hvert fall gi dem en god kamp i første serierunde, sier Henriksen ifølge TV 2.

Relaterte artikler