Eliteserie-pinse med mange godbiter

Fjorårets ubestridte mestere Bodø/glimt tar turen til Glimt-trener Knutsens hjemby Bergen, for å knipe ytterligere poeng fra et så langt poengløst Brann. 

ELITESERIEN: Det ligger an til å bli en engasjerende runde i Eliteserien uansett hvilken side av Langfjella, Vannskillet eller ring 3 i Oslo man befinner seg på.
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:21. mai 2021Endret:3. januar 2023

 På vestsiden av Langfjella går det tungt for Brann etter den svakeste serieåpningen på 33 år.  Kun Brann og Rosenborg har spilt så mange som fire kamper i Eliteserien så langt. RBK topper tabellen og ingen ligger lavere på tabellen enn Brann, som har fire strake tap mot henholdsvis Viking, Vålerenga, Molde og Rosenborg.

Da det sto igjen seks minutter spilletid i Trondheim forrige uke ledet Brann 2-1 men det raknet helt på slutten. To kjappe RBK-scoringer gjorde at kampen endte 2-3. 

 Fra asken til ilden

Fjorårets suverene seriemestere Bodø/Glimt besøker Brann Stadion mandag. Bodø/Glimt holdt RBK til 2-2 på søndag og Patrick Berg uttalte i etterkant til VG at han ikke var nevneverdig imponert over RBK og presspillet de utviste, til tross for at trønderne fikk med ett poeng fra Aspmyra.

Så får vi se på mandag om fjorårets mestere har fått en varig og fungerende forsterkning etter bortfallet av fjorårets angrepsrekke og fortsetter sitt nådeløse driv, eller om Brann bare småsnublet, fikk seg en i naien, og reiser seg igjen.

På en pressekonferanse søndag ble det klart at Brann har ansatt ny sportssjef, danske Jimmi Nagel Jacobsen, som tidligere har vært sportssjef i Esbjerg fra 2018, skriver Eurosport. 

– Det er selvsagt ikke morsomt med en sånn start, men fra matchen i Trondheim synes jeg det var veldig mye positivt å hente også. Laget viste en fin mentalitet og kjempet hele veien for å prøve å ta noen tøffe bortepoeng, sa Jacobsen via weblink på Branns pressekonferanse. 

Helland sterkt ønsket

 Lillestrøm har ikke vist vinnertakter i sesongåpningen. Det endte med 1-3 tap i Drammen mot Strømsgodset som forsynte seg villig vekk. Uten Pål Andre Helland på banen var LSK ingen trussel. Søndag får vi se om Helland kommer på og kan løfte LSK i kampen mot et Viking som har vært sterkt varierende i åpningen.

Viking slo Brann 3-1, hjemme, tapte 5-0 for Rosenborg på Lerkendal og tapte sist 1-0 hjemme mot TIL. Dette til tross for et tidvis offensivt angrepsspill med høyt press og en tent Lyngdøl, Zlatko Tripic som var på plass i førsteelleveren for første gang siden cupfinaleseieren mot Haugesund i 2019. Nå venter altså Lillestrøm på Åråsen.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ukens Eliteserie-kamper

Vålerengas Oldrup Jensen ønsker tempo mot Mjøndalen

Vålerengas matchvinner fra forrige oppgjør mellom Vålerenga og Mjøndalen, Fredrik Oldrup Jensen sier til VIF sine hjemmesider at han ønsker tempo og et offensivt Vålerenga.

- Jeg forventer meg et kompakt Mjøndalen, og så håper jeg at vi i større grad enn mot Kristiansund klarer å bryte ned et slikt forsvar. Vi må få tempo på ballen og bruke kreativiteten vi har fremover, sier han. 

Vålerenga får i hvert fall spille for levende supportere, om ikke sine egne. Mjøndalen har fått slippe inn 200 supportere på sin første hjemmekamp for sesongen. Bruntrøyene knallåpnet med 3-0 seier borte mot Sandefjord og ligger på 6. plass på tabellen med kun en kamp spilt. 

RBK ønsker tette skott mot Molde

Rosenborg og Åge Hareide holder tabelltoppen, tett fulgt av Molde og de to klubbene møtes mandag. Hareide sier i samtale med RBK`s nettsider at de må heve seg før storkampen mot Molde, og selv om keeper Andrè Hansen har fått bestemannsprisen av Adresseavisen i to av de fire kampene de har spilt, så har han sluppet inn 5 baklengsmål.

Hansen blir intervjuet med Adressa, og peker selv på at RBK slipper motstandere litt for enkelt. Han bruker Brann-kampen som et eksempel ved at de røde fikk avslutte fra 16-17 meter fire-fem ganger i første omgang, og at dette vedvarte utover i andre omgang.


- Det må vi få gjort noe med. Vi kan ikke holde på sånn med vår ambisjon om at vi skal være med helt i toppen, sier Hansen videre til Adresseavisen


Relaterte artikler