Eliteserien søndag: Fugla kommer så fjæra fyker

Molde troner øverst på tabellen, bak halser Bodø/Glimt, men Lillestrøm bøtter inn mål - og har etter tapet i serieåpningen mot Kristiansund spilt ni kamper uten tap. 

UTFORDRER: Molde og Bodø/Glimt skal ikke føle seg for trygge. Lillestrøm er i et voldsomt driv med målmaskin Thomas Lehne Olsen i føringen. Her fra kampen mellom Lillestrøm og Sarpsborg 08 på Åråsen tidligere i år.Geir Olsen / NTB/ Norsk TippingGeir Olsen / NTB
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:2. august 2021Endret:3. januar 2023

De resterende fem kampene fra 14 serierunde i Eliteserien spilles søndag og det er flere lag det er spesielt positiv oppmerksomhet rundt. Ett av dem er nyopprykkede Lillestrøm som ligger på tredjeplass på tabellen, fem poeng bak serieleder Molde og ett poeng bak Bodø/Glimt på andreplassen.

Eliteserien på Oddsen

Nyopprykkede kanarifugler

Lillestrøm besøker Sandefjord søndag.  Thomas Lehne Olsen har vært viktig for Lillestrøm. Scoringsmaskinen står så langt med 11 scoringer, like mange som Mushaga Bakenga fra Odd. Riktignok har Lehne Olsen spilt 13 kamper og har 0,85 scoringer pr. kamp i snitt mens Bakenga ligger på en snitt på 1,0 etter 11 kamper.

Les også: For mange er det en lettelse at vi ringer

Sandefjord er på niendeplass med 19 poeng, så får vi se om Vidar Ari Jonsson eller Kristoffer Normann Hansen har krutt nok i støvlene til å heve Sandefjord ytterligere mot formsterke Lillestrøm. Kampen vises på MAX, søndag kl. 18.00Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider. Travel serieleder møter hett Haugesund

Serieleder Molde har Ohi Omoijuanfo, og dermed spissen med den råeste scoringsstatistikken. Målmaskinen har så langt puttet 15 mål på 14 kamper. Molde har det travelt både borte og hjemme. De har en bortekamp mot Trabzonspor fra UEFA Conference League-kvalik i beina fra torsdag 5. august når de møter Haugesund hjemme på Aker Stadion søndag. 

Haugesund har på sin side fått hjem Tysværs aller største fotballsønn, Alexander Søderlund. Tysværbuen ønsket seg hjem til klubben etter et innholdsrikt fotballiv i klubber som Ersmarks IK, Stegaberg, Skjold, FK Haugesund, Vard, Virtus Lanciano, Treviso, UR Namur, Botev Plovdid, Hafnarfjardar, Lecco, Rosenborg, St. Etienne, Häcken og Rizesporer (Puh!) 

Bereiste Søderlund tilbrakte barndommen på "Gamlå"-tribunen - og studerte selv Haugesund-helter som Bala Garba, Asbjørn Helgeland og andre. For hjemmefansen blir det trolig vel så spennende å studere Søderlund i tiden fremover og se hva han kan få til med resten av angriperne Wadji, Sandberg, Velde, Ndour og Samuelsen. Så får vi se om han får slippe til mot Molde på søndag. 

Viking møter Kristiansund hjemme. Viking har 18 poeng og  11. plass på tabellen og det er et stykke opp til KBK på 4. plass med 23 poeng. Kampen vises på Discovery + klokken 18.00 søndag. 

Eliteserien på Oddsen

Nedover på tabellen og i bånn

Brann er tabelljumbo med syv poeng. De har vunnet en kamp i sesongen (30. juni.)

Stabæk vant forrige kamp mot Mjøndalen, de hadde frem til det ikke vunnet en seriekamp siden 27. mai og ligger nå med ni poeng nest sist. Søndag møter de Sarpsborg 08 hjemme. Kampen vises på Eurosport søndag kl. 20.00. 

Tromsø ligger på kvalifiseringsplassen med ti poeng. De skal reise sørover for å møte Mjøndalen som ligger to poeng foran på 13. plass på tabellen. Kampen vises søndag kl. 18.00 på Discovery + 

(Følgende kamper i runde 14 er spilt tidligere: RBK - Brann (3-2) , Bodø/Glimt - Strømsgodset (7-2) og Vålerenga - Odd (1-1). 

Les mer: Hvor mye er du villig til å tape?

Relaterte artikler