EM-semi i kveld: Kan danskene slå England på Wembley igjen?

England må leve med et stort favorittstempel før kveldens semifinale mot Danmark. Men det er ikke mange månedene siden danskene ga engelskmennene bank på eget gress.

DRAMA: Mange nordmenn har nok varme følelser både for England og Danmark. I kveld ryker ett av lagene ut av EM.Illustrasjon: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:7. juli 2021Endret:3. januar 2023

14. oktober i fjor kunne danskene juble på Wembley - etter at det ble 1-0-seier mot England på Wembley i Nations League. Målscorer var Christian Eriksen på straffespark. To måneder før dette, spilte lagene 0-0 i København. 

Med andre ord: Kveldens bortelag trenger ikke å stille med lua i hånda på Englands nasjonalarena. 

Oddsen: England-Danmark kl. 21.00 på TV 2

Betongforsvar

Samtidig: Det er liten tvil om hvem som er favoritter til å seg videre til EM-finalen, der Italia venter. England spiller på hjemmebane - foran rundt 60 000 elleville fans - og har ikke sluppet inn ett eneste mål så langt. 

Onsdag morgen hadde Norsk Tipping følgende odds på kampen: England-seier 1,67, uavgjort 3,55, Danmark-seier 5,10(oddsen kan endre seg inn mot kampstart).

Gareth Southgate har bygget et forsvarsfundament av betong, og når det offensive spillet også begynner å fungere er det ikke rart at mange på balløya nå ser for seg en mesterskapsfinale for første gang siden 1966. England-manageren kan trolig velge blant en skadefri tropp. Det er ventet at Saka - som sto over kvartfinalen mot Ukraina - er tilbake fra skade. 

Harry Kane og Raheem Sterling har tre scoringer hver så langt i EM, og det er kanskje først og fremst disse Danmark må se ekstra opp for i kveld. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Gode Wembley-minner

Kasper Hjulmand kan i likhet med kollega Southgate mønstre en skade- og suspensjonsfri tropp. Med ett viktig unntak, så klart: Christian Eriksen. De "røde og hvide" har en fin miks i troppen, der spillere som Thomas Delaney, Kasper Schmeichel og Simon Kjær representerer rutinen, mens Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard og Joakim Mæhle er eksempler på unge og fremadstormende spillere. 

Etter åpningssjokket med Christian Eriksen-hendelsen, har Danmark vist god formkurve - og tok seg til semifinale etter 2-1-seier mot Tsjekkia i Baku. England valset over Ukraina med 4-0 i sin kvartfinale. Selvtilliten bør altså være på topp hos begge lag. Så gjenstår det å se om England takler det ekstreme forventningspresset fra hjemmepublikummet, og om danskene får flashbacks fra Nations League-oppgjøret i oktober og tar en ny seier på Wembley.

Relaterte artikler