Toppserien: En sesongdefinerende runde?

Denne runden er det en haug med viktige kamper i vente for de ulike lagene.

Norsk Tipping
Publisert:13. august 2020Endret:2. januar 2023

Denne onsdagen ble det også spilt en ny kamp i Toppserien. Røa tok imot Vålerenga til et oppgjør mellom lagene som hadde blitt flyttet grunnet Vålerengas Champions League-kvalifisering senere denne høsten. Det ble en tøff oppgave for Vålerenga.

Allerede etter 22 minutter sendte Linn Huseby vertene i ledelsen på et straffespark, noe som også gjorde at hjemmelaget ledet 1-0 til pause. Men etter hvilen utlignet Rikke Marie Madsen raskt for Vålerenga etter 52 minutter, og dermed så det plutselig langt mer lovende ut med tanke på tre poeng.

Men scoringen lot vente på seg, og Røa var på vei mot sesongens første poeng. Men neida… Like før klokken passerte 90 minutter, var det denne gang Ingibjörg Sigurdardottir som hamret inn 2-1 for gjestene og sikret tre nye poeng for Vålerenga. Med én kamp mer spilt har de nå like mange poeng som LSK Kvinner, mens Røa står med null poeng etter syv kamper. Det begynner å se virkelig mørkt ut nå for Geir Nordby og hans jenter.

Men det er runde syv som står i fokus nå, og samtlige lag skal denne helgen i aksjon. Det er ingen fredagskamper denne uken, men en helg fylt av godbiter.

Toppserien finner du på Langoddsen!

Nøkkelkamp i Bergen

Lørdag: Arna-Bjørnar – Lyn, Arna Idrettspark (13:00, direktesport)

Fem strake tap og ikke en trepoenger siden seriestarten for Arna-Bjørnar. Men det har vært veldig nære på, og fire av tapene har kun vært ettmålstap. Nå venter Lyn denne helgen til en enormt viktig kamp mellom nummer ni og nummer åtte på tabellen.

For etter at Arna-Bjørnar slo Røa i seriepremieren har det kun gått nedover for bergenserne. Men det har vært mye marginer imot nå, og sist mot LSK Kvinner i LSK-hallen, var det til tider enormt imponerende av gjestene som fullt fortjent fikk en utligning mot de regjerende seriemesterne. Dessverre for Arna-Bjørnar tok det ikke lang tid før LSK var tilbake i ledelsen, og det endte nok en gang med null poeng. Nå er det ingenting annet enn tre poeng som gjelder.

Etter en svært god prestasjon mot LSK Kvinner på Kringsjå i den femte serierunden, var det langt i fra ufortjent at det var Klepp som stakk av med alle de tre poengene på Klepp stadion sist helg. Camilla Linberg fikk en stor mulighet til å utligne, men alt i alt var det ingenting å si på hvor poengene endte. Denne helgen er det en uhyre viktig kamp som venter.

På Kringsjå endte det med hele 5-4 til Arna-Bjørnar, mens det i Bergen endte 1-1 på Arna Idrettspark.

Klepp jakter ny seier – Røa jakter sitt første poeng

Lørdag: Klepp – Røa, Klepp stadion (14:00, direktesport)

Etter en litt tøff periode for Klepp, klarte traktorjentene endelig å ta tre poeng sist helg i oppgjøret mot Lyn. Seieren glapp sent i kampen mot Rosenborg, men mot Lyn på hjemmebane klarte rogalendingene å dra seieren i land med en 1-0-seier. Nå jaktes det flere poeng på Jæren, og nå kommer Røa på besøk som enda ikke har tatt noen poeng denne sesongen.

Med andre- og tredjeplass de to siste sesongene for Klepp, stilles det naturlig nok forventinger til laget. Men det har ikke gått knirkefritt denne sesongen. Forrige helg tok de sin første seier for sesongen siden andre serierunde mot Arna-Bjørnar, og nå jaktes det tre nye poeng når Røa kommer på besøk denne helgen. Etter en solid gjennomføring mot Lyn, ble også Klepp belønnet med hele tre spillere på rundens lag.

Ser man på tabellen bør også tre poeng være innen rekkevidde for Klepp. For det begynner nå å se bekmørk ut for Røa. Selv med én kamp mer spilt enn de andre lagene, står laget med null poeng denne sesongen. Og med kun 11 kamper igjen å spille, begynner det virkelig å haste. Denne uken ble det et sent tap mot Vålerenga på onsdag, mens det i helgen endte 0-1 mot Avaldsnes. Røa har vært svært nære, men det vil seg ikke. Er det nå det skal lykkes kanskje?

I Oslo vant Klepp overbevisende 4-1 etter scoringer av Havana Solaun, Tameka Yallop og Marie Hella Andresen (2). På Klepp stadion var det dog noe jevnere, da Klepp vant 1-0. Der var det Hege Hansen som avgjorde for Klepp.

Spill på Langoddsen!

Historisk tøft oppgjør

Lørdag: Avaldsnes – LSK Kvinner, Avaldsnes 1 (17:00, direktesport)

Etter to strake tap for Avaldsnes, ble det sist en trepoenger i borteoppgjøret med Røa. De er nummer fire på tabellen, og ambisjonene er høye. Men denne helgen får de ingen enkel oppgave når LSK Kvinner, med fem strake seire, gjester Avaldsnes, med ambisjoner om tre nye poeng.

Igjen tok Avaldsnes ledelsen tidlig i forrige oppgjør mot Røa, slik de gjorde mot Sandviken og Vålerenga i forkant. Men denne gangen klarte de å dra seieren i land, og slapp heller ikke inn mål. Det ga 1-0-seier på bortebane, men det var ikke uten dramatikk. Olaug Tvedten fikk sent i oppgjøret se det røde kortet, trolig etter protester, og er dermed ute til denne kampen – som er et stort tap for Avaldsnes mot en så god motstander.

For LSK Kvinner viser gang etter gang hvilken seiersmaskin de er. Verken mot Lyn eller Arna-Bjørnar har prestasjonen vært spesielt imponerende, men de har likevel klart å ta med seg full pott fra begge oppgjør. I kampen mot Arna-Bjørnar herjet de tidvis med Arna-Bjørnar i innledningen av kampen, men så var gjestene fullt på høyde med LSK Kvinner og utlignet til 1-1. En rask scoring etter utligningen av Emilie Haavi ga nok en trepoenger etter vakkert spill av hjemmelaget, og en lekker avslutning.

I LSK-hallen vant hjemmelaget 2-1. Der scoret blant annet Elise Thorsnes, som nå spiller for Avaldsnes. Hun var tilbake sist med scoring etter sin karantene på tre kamper etter hendelsen mot Kolbotn i den andre serierunden. I det motsatte oppgjøret var Avaldsnes på vei mot sin første trepoenger innbyrdes, men sent i oppgjøret var det nok en gang Guro Reiten som scoret for LSK Kvinner og sikret ett poeng for gjestene. Hun er som kjent ikke LSK-spiller nå, og spiller for Chelsea.

Målrikt på Sofiemyr?

Søndag: Kolbotn – Sandviken, Sofiemyr stadion (16:00, direktesport)

Kolbotn ble av mange spådd å ha en veldig tøff sesong i vente. Men enn så lenge ligger de trygt plassert på en syvende plass, og har nå fire poeng på de siste to kampene. Her møter de et Sandviken-lag som ønsker å revansjere tapet mot Rosenborg sist helg.

Det har kun blitt to tap på Kolbotn i løpet av de seks første kampene. Det ble tap mot Rosenborg og Lyn i henholdsvis tredje og fjerde serierunde, men nå er de igjen på bedringens vei, og står med 2-1 mot Røa og 1-1 borte mot Vålerenga i løpet av de to siste kampene. Hjemme på Sofiemyr er de så langt ubeseiret, og har én seier (2-1 mot Røa) og ett uavgjortresultat (2-2 mot Avaldsnes).

Sandviken derimot gikk på en liten smell i toppoppgjøret mot Rosenborg sist. Med to seire på rad i forkant av oppgjøret under ledelse av Thomas Lyngbø, kom det første tapet under hans ledelse. Lisa Naalsund utlignet for Sandviken like før pause, men kun sekunder senere scoret Julie Blakstad for Rosenborg og sendte igjen trønderne i føringen. Til slutt endte det 3-1 til gjestene. Med seks poeng opp til LSK Kvinner allerede, er det få rom for feilskjær nå for Sandviken.

I Bergen endte det 2-2, mens det på Sofiemyr endte med en 3-2-seier til Kolbotn. Der tok faktisk gjestene ledelsen 2-0 før Kolbotn kom tilbake i kampen og snudde oppgjøret etter scoringer av Nora Eide Lie, Isabell Herlovsen og Marit Bratberg Lund. Nå er det kun Bratberg Lund som befinner seg i klubben, men en ting er sikkert: Sandviken får det neppe enkelt her.

TV-kampen: Storoppgjør på Koteng arena

Søndag: Rosenborg – Vålerenga, Koteng arena (17:00, NRK1)

Helgens siste kamp er en skikkelig godbit: Rosenborg mot Vålerenga på NRK1. Hjemmelaget flyr høyt om dagen, slo Sandviken sist på bortebane og har inn mot denne kampen kjørt en kampanje kalt «sofabilletten». De møter nå et Vålerenga-lag som med nød og neppe klarte å slå Røa, og som virkelig har slitt med å være på fra start denne sesongen. Det må de være denne helgen.

Sofabilletten handler om at Rosenborg skal forsøke å få solgt så mange billetter som mulig til dette oppgjøret, selv om det kun er tillatt med 200 tilskuere. I skrivende stund hadde de onsdag solgt 2407 billetter, og slått LSK Kvinners antall mot Sandviken (2001). Med resultatene som Rosenborg leverer om dagen er det også god grunn til å støtte laget. Det kjempes om gull nå på Koteng arena, og med 3-1 borte mot Sandviken, fikk man virkelig se hva som bor i laget. Denne helgen får de en ny skikkelig test.

For Vålerenga er ingen enkel oppgave. Men de er neppe fornøyde med at de ikke klarte å vinne mot Kolbotn i forrige serierunde. Og de slet også veldig mot Røa i kampen som ble spilt denne onsdagen. Laget har slitt veldig med å være på for fullt fra avspark, og har ofte blitt reddet av en god andreomgang. I fem av syv kamper denne sesongen har nemlig Oslo-laget havnet under. Det kan de ikke tillate seg her.

Da lagene møttes forrige sesong var det Vålerenga som vant begge oppgjørene. Hjemme på Intility ble det 3-1-seier, mens det i Trondheim endte 1-0 til Vålerenga. Ajara Njoya, som også står med fem mål denne sesongen, scoret Vålerengas vinnermål i den kampen. I denne kampen møter hun den eneste spilleren som har scoret flere mål enn henne denne sesongen: Marit Clausen.

Relaterte artikler