Endelig duket for åpningshelg i Norsk Tipping-ligaen

Vinteren har vært lang, og vi har ventet og ventet. Nå er snøen i ferd med å forsvinne. Serieåpningen er her.

SERIEÅPNING: Fløyas Martin Berg Johnsen (til venstre) og Christopher Tian Olsen tar imot Ull/Kisa 2 til serieåpning på Fløya Arena i morgen.
Forfatterbilde Norsk TippingAndersRossvollPublisert:12. april 2019Endret:2. januar 2023

Det spilles totalt 42 oppgjør i løpet av helgen fra sør til nord, og noen lag har allerede vært i aksjon. Torsdag kveld tjuvstartet avdeling 3 med Donn mot Vindbjart og Vardeneset mot Viking 2.

Få alt om ligaen i podkasten om Norsk Tipping-ligaen. Hør den på Itunes, Spotify, Acast eller Soundcloud.

I sørlandsderbyet mellom Donn og Vindbjart endte det 2-2 etter at vertene hadde kommet tilbake to ganger. Nytt av året er at Donn har flyttet tilbake til naturgresset på ærverdige Kristiansand stadion etter å ha spilt på kunstig dekke i fjor. I Stavanger endte det 0-0 mellom Vardeneset og Viking 2. En klar forbedring fra fjoråret for Vardeneset der de røk 2-5 og 0-2 for samme motstander.

Fredag kveld åpnes avdeling 6 med Hønefoss og Bodø/Glimt 2 på Aka Arena. Vertene har hatt mange utskiftninger foran denne sesongen, men er uansett en stor opprykksfavoritt hos oss. 

De resterende fire avdelingene serieåpner lørdag, og i avdeling 2 finner vi flere godbiter.

Spill på Norsk Tipping-ligaen på Langoddsen!

Tette og tøffe oppgjør

På CC Vest Arena serieåpner Ullern hjemme mot Lokomotiv Oslo. Hjemmelaget har hentet inn et tosifret antall spillere i vinter, og ser spennende ut rett før seriestart. I NM-kvalifiseringen har de kjørt over både Lommedalen (5-1) og Heggedal (6-0), men de får en tøffere oppgave mot Lokomotiv Oslo.

Hjemmelagets trener Didrik Bjella trente nettopp Lokomotiv Oslo i fjor, og sånn sett skal begge lag har relativt god innsikt i hva motstanderen kommer med. Sist sesong vant Lokomotiv både hjemme- og bortekampen, og de har flere imponerende resultater å vise til i vinter. Blant annet slo de sterke Frigg med 4-2 i generalprøven. Uansett blir Ullern favoritter på eget kunstgress og står til 1,72 i odds i skrivende stund.

Spill på Norsk Tipping-ligaen på Langoddsen!

Én time senere starter Frigg mot Ørn Horten, to lag som vi har spådd i toppen av tabellen. Frigg har mistet de sterke trioen Ilir Kukleci, Shariff Cham og Vital Curtis Kaba til Arendal. De har likevel leverte flere imponerende prestasjoner mot lag fra PostNord-ligaen i vinter, og er en outsider til opprykket. I fjor slapp de knapt inn mål, men fire baklengs de nevnte generalprøven mot Lokomotiv Oslo var ikke noe positivt tegn.

Ørn Horten kjempet lenge om opprykk i fjor, men måtte ta til takke med andreplass bak Sola. Denne sesongen har de langt kortere reiser til bortekamper, noe kassereren i klubben sannsynligvis er strålende fornøyd med.

Kvalitetsmessig tror vi imidlertid at motstanden er tøffere enn i fjor, og at det blir vanskelig for Ørn Horten å ta seg opp. De er riktignok nummer tre på vår liste over favoritter og står til 6 i odds for å vinne avdelingen bak Lyn og Vålerenga 2. Spissen Shåresh Ahmadi scoret mange for Ullern i fjor. Denne sesongen skal Oslo-gutten spille på topp for Ørn.

Lagene møttes i treningskamp i midten av januar. Da endte det 1-1. Vi tror på en ny jevn kamp og har Frigg som knappe favoritter til 1,90 i odds. I tillegg møtes Grei og Halsen, FK Tønsberg og Lyn, Drøbak-Frogn og Ready, samt Mjøndalen 2 og Norild i denne avdelingen lørdag.

Nyopprykket mot seriefavoritt

I avdeling 1 tar Sunndal imot forhåndsfavoritt Eidsvold Turn til naturgresskamp på Sande stadion. Vertene rykket opp i fjor og får en tøff åpning på tilværelsen i Norsk Tipping-ligaen. De har tatt seg videre til NM gjennom å slå Surnadal (3-2) og Hitra (2-0).

Rett før seriestart fikk de forsterket seg gjennom å signere Joakim Bjerkås fra KBK, og de har også målfarlige Tor Erik Torske i stallen. Han må Eidsvold Turn temme hvis de skal komme fra dette oppgjøret med tre poeng.

Gjestenes trener Joakim Dragsten, som for øvrig var gjest i podkasten vi spilte inn om avdeling 1 som du kan høre her, har en overkommelig serieåpning på papiret. De fire første kampene er mot nyopprykkede lag. Borte mot Sunndal står de i skrivende stund til 1,28. I generalprøven slo de Lyn 1-0, og de har generelt sett hatt en god vinter.

I avdeling 4 er Lysekloster den største opprykksfavoritten til 2,50. De møter tøff motstand i serieåpningen med Brann 2 på bortebane, mens nestfavoritt Fyllingsdalen og Erik Huseklepp står til 3,00 for å vinne avdelingen. I første kamp reiser de til Haugesund for å møte nyopprykkede Djerv 1919 som feirer hundreårsjubileum denne sesongen.

Mens i avdeling 5 er det Rosenborgs rekrutter som er de største favorittene til å vinne til 2,00. Rett bak har vi Brumunddal til 4,50 og Tiller til 5,50. I serieåpningen har begge de to utfordrerne tøffe motstandere i henholdsvis Strindheim og Nybergsund. I går spilte vi en podkast om avdeling 5 med kunnskapsrike Ulrik Balstad som gjest. Den kan du høre her.

Norsk Tipping ønsker alle involverte en god sesong og lykke til med serieåpningen!

Relaterte artikler