selskapet

Endelig et nytt mesterskap

Det har vært en fantastisk sommer for oss som elsker idrett, og den er ikke over.  

KLAR FOR OL: Bordtennis-spiller Tommy Urhaug er klar for å representere Norge i Tokyo.Team Norway / Kristin Bentdal Larsen
Forfatterbilde Norsk TippingAnne MaritSlettenPublisert:24. august 2021Endret:3. januar 2023

24. august gikk startskuddet for Paralympics i Tokyo. Norsk Tipping er stolt sponsor for den norske troppen, som har gullkandidater blant annet innen roing, friidrett, bordtennis og svømming.  

Like muligheter i idretten har vært et satsingsområde for Norsk Tipping i mange år, og selskapet har flere sponsoravtaler som inkluderer ulike satsinger på paraidrett. De største samarbeidene er med Norges Idrettsforbund sentralt, og Brettforbundet. 

- I tillegg har vi spesifikke samarbeid med parautøverne i Norges Bordtennisforbund og Norges Roforbund, sier strategisk rådgiver for sponsorater i Norsk Tipping, Pål Enger.  

Han trekker fram både det norske og det internasjonale roforbundet som gode eksempler på forbund som har integrert paraidretten i all virksomhet.  

- Alle de store mesterskapene i roing inkluderer også paraøvelsene, sier Enger.  

Brettforbundet er et annet forbund som har utmerket seg med en positiv tilnærming til paraidretten. 

- Vi har en stor sponsoravtale med Brettforbundet, og i den er alle utøvere likestilt. I fjor gikk prisen for Årets Mannlige Utøver til parakjører Kristian Moen under Snowboardawards, sier Enger. 

Nå håper han at stadig mer profilerte Paralympics bidrar til å løfte interessen for paraidrett ytterligere, også i befolkningen.  

- Dette er prestasjoner i verdensklasse, og Norge har flere verdensenere, sier han. 

Like muligheter i alle avtaler 

Arbeidet med like muligheter står sterkt i Norsk Tippings virksomhet. Kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen forteller at «like muligheter-klausulen» inngår i alle Norsk Tippings samarbeidsavtaler med organisasjoner innen idrett, kultur, humanitære og øvrige fra frivilligheten som Norsk Tipping har et kontraktsfestet samarbeid med.

- Som samfunnsaktør og stor sponsor ønsker vi å bidra til å påvirke samfunnet i positiv retning. Det innebærer at vi etablerer et forpliktende rammeverk som fremmer samfunnsansvar, sier hun.  

Relaterte artikler