Lie Hansen før håndball-VM: Dette taler for norsk gull

Tidligere landslagsspiller Espen Lie Hansen kommer med sine betraktninger før VM-starten i Egypt.

VM-BLOGG: Han var selv en del av det norske landslaget som tok sølv i både 2017 og 2019. Nå følger Espen Lie Hansen sine tidligere lagkamerater hjemmefra.
Forfatterbilde Norsk TippingEspenLie HansenPublisert:12. januar 2021Endret:2. januar 2023

Torsdag kveld er det endelig duket for en VM-start. For Norge handler det om å være på fra første sekund. Tiden til å drille inn laget er allerede forbi, for det er Frankrike som venter i åpningskampen.

LES OGSÅ: Slik spilles håndball-VM.

I mine øyne er det to lag som skiller seg ut som de store favorittene til å bli verdensmester. Norge og Danmark. 

De samme to lagene som gikk til VM-finalen i nettopp Danmark for to år siden. Den gangen sa det bråstopp i finalen for vår del. Nå tror jeg tiden har kommet for et norsk VM-gull. 

Som i de foregående mesterskapene er mye avhengig av Sander Sagosen. Han er et unikum og når han først har dagen, som han har veldig ofte, så blir Norge nesten ustoppelige. 

Formen til Norges nummer 5 er intakt. Det viste han senest i romjula da han var med å sikre Champions League-gull med klubblaget Kiel.

Det er dagene hvor alt ikke klaffer for Sander jeg er nervøs for. Da må noen andre steppe opp å ta seg av scoringene. Mye er avhengig av Sander, men ikke alt.

Håndball-VM finner du på Langoddsen.

I de to oppkjøringskampene mot Danmark testet Norge også en 5-1 i forsvar hvor Sagosen lå foran. Der kunne han bruke kreativeten sin til å snappe baller også defensivt. Slik som kroatiske Domagoj Duvnjak har gjort i en årrekke. Mulig Sander har lært en ting eller to av klubbkameraten.

Frankrike, Sveits (har erstattet USA) og Østerrike skulle vært Norges motstandere innledningsvis. Tirsdag kveld ble det klart at USA ikke kommer til Egypt grunnet covid 19-utbrudd i troppen. 

Så venter tre lag fra gruppen med Portugal, Algerie, Island og Marokko i mellomspillet. Herfra går to lag videre til kvartfinalen.

Norge og Frankrike er de klare favorittene til å ta disse plassene foran Island og Portugal.

Jeg håper Christian Berge rullerer bra på laget allerede fra kamp to.. Spillere som Sagosen er allerede i matchform. Å gi han nødvendig hvile kan være helt avgjørende for at Norge skal stå løpet ut.

For første gang går Harald Reinkind inn i et mesterskap som førstevalg på høyre bakspiller. En posisjon vi knapt hadde noen i mine første landslagsår, men en posisjon hvor vi nå har en ufattelig dekning på.

Magnus Abelvik Røed mangler denne gangen. Kent-Robin Tønnesen er med igjen etter å ha sett de siste mesterskapene på tv. 

«Kenta» har ikke fått spilt så mye som ønskelig på klubblaget Vesprém. Spørsmålet er om formen er helt intakt. 

Det åpner opp for Harald Reinkind. Han har aldri vært den som har stjålet overskriftene i den norske landslagstrøya. Men for klubblaget har han alltid vært meget solid. I Egypt håper jeg å se den Reinkind vi har sett for Kiel også for Norge. 

I bakhånd har Norge nevnte Tønnesen og Eivind Tangen med sitt rappe skudd. 

Reisen til det norske landslaget som jeg sjøl har fått vært en del av det siste tiåret har vært bemerkelsesverdig. Nå er det bare et mesterskapsgull som gjenstår. 

Tidligere strevde vi med å komme til mesterskap. Å ta seg videre fra gruppespill hørte til sjeldenhetene. Da vi plutselig spilte for avansement herfra kjentes det uvirkelig ut. Det var en uvant tankegang. Det neste vi skulle spille om var semifinaler. Så stod vi der i en VM-finale i 2017 helt plutselig. Også uvant.

Nå er det norsk landslag som har nådd semifinalen i fire av de fem siste mesterskapene som entrer parketten. Stammen i laget har vært med på dette før. De vet hva det handler om. Det er ikke noe uvant med semifinaler og finaler lenger. Hver gang det ikke har gått veien, har gjort dem en erfaring rikere.

Og det er en sulten gjeng. Det taler for Norge. En gjeng som virkelig vil stå øverst på pallen. 

Relaterte artikler