Ett av disse lagene får en elendig inngang på jula

FK Aalesund er fortapt for lengst. Tirsdag får vi vite om det blir Start eller Mjøndalen som slår følge ned i Obos-ligaen. 

OBOS-LIGAEN KALLER: Eman Markovic og Start har tre poengs forsprang på Isaac Twum om Mjøndalen, men dette kan endre seg i siste serierunde.Foto: Terje Bendiksby, NTB
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:21. desember 2020Endret:2. januar 2023

Det kan bli en svært dramatisk avslutning på Eliteserien 2020 når 30. og siste serierunde fullføres tirsdag kveld. Både på Sørlandet og i Nedre Eiker bites det nok godt med negler nå. Hverken Start - som foreløpig innehar kvalikplassen med 27 poeng - eller Mjøndalen ønsker å starte julefeiringa med nedrykk til Obos-ligaen.

Eliteserien er på Langoddsen

Halmstrået Aalesund

Det er Mjøndalen som har den tyngste oppgaven foran seg. Siden de er tre poeng bak,  de slå Aalesund hjemme - og i tillegg score nok til å få bedre målforskjell enn Start. Og det er kanskje et halmstrå de kan ha tro på. De oransje fra Sunnmøre har sluppet inn desidert flest mål av alle så langt i år (82 mål), og har stått med begge beina i Obos-ligaen lenge allerede. 

Mens Mjøndalen møter et lag som ikke har noe å spille for, er situasjonen en annen for Start. Sørlendingene møter Vålerenga borte - som med seier beholder 3. plass på tabellen og mulighet for å kvalifisere seg til Europa League-spill. Med uavgjort eller tap, kan Rosenborg rappe pallplassen.

Møter Sogndal eller Ranheim i kvalik

Start kan altså med uavgjort eller seier sikre en ny sjanse for fortsatt eliteseriespill. Skulle de derimot tape, og Mjøndalen samtidig vinner med tre mål eller mer, er det Mjøndalen som tar kvalikplassen. Taper Start med mer enn ett mål, vil Mjøndalen klare seg med færre mål for å gå forbi de gule på målforskjell. 

Kvalikspillet om eliteserieplass spilles på Initilty Arena mandag 28. desember. Hvem som møter Start eller Mjøndalen, avgjøres også tirsdag - da Sogndal tar imot Ranheim på Fosshaugane. 

Her er den siste runden i Eliteserien: 

    Molde - Sarpsborg 5-0   (spilt lørdag)      Bodø/Glimt - Viking 3-0 (spilt lørdag)      Vålerenga - StartTV Norge18.00      Brann - OddEurosport Pluss   18.00     Kristiansund -  Haugesund   Eurosport Pluss18.00     Mjøndalen - AalesundEurosport Pluss 18.00      Sandefjord - RosenborgEurosport Pluss18.00     Strømsgodset - StabækEurosport Pluss18.00 

Eliteserien er på Langoddse

Relaterte artikler