vinnerhistorie

«Etterlyst» Lotto-vinner fikk sjokk da hun sjekket kontoen

Tirsdag morgen fikk vi tak i den «etterlyste» Lotto-vinneren fra lørdag. Hun sjekket tilfeldigvis kontoen sin og så at det hadde kommet inn 7 206 270 kroner.

625 60 000: Hvis dette nummeret lyser opp på telefonen, er det slett ikke snakk om telefonsalg - slik Lotto-vinneren trodde.Foto: Nina Rundsveen
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:19. oktober 2021Endret:3. januar 2023

 Kvinnen som er fra Viken ønsker å være anonym. Hun var en av to nybakte Lotto-millionærer som vant 7,2 millioner kroner hver.

Vi fikk ikke tak i henne på telefon etter TV-sendingen lørdag, ei heller søndag eller mandag.

- Ble sittende og glane

Tirsdag morgen tok hun selv kontakt med Norsk Tipping etter å ha fått sjokk da hun sjekket nettbanken.

- Jeg så det var over syv millioner kroner på kontoen min da jeg sjekket den litt utpå dagen mandag. Jeg trodde først det var en feil i banken og tenkte ikke så mye over det. Men så sjekket jeg kontoen igjen før jeg la meg, og da sto de pengene der fremdeles. Og jeg så det sto fra Norsk Tipping. Jeg ble bare sittende og glane på summen – og tenkte at hvis dette er riktig, så skal jeg kjøpe meg en leilighet på fjellet, forteller kvinnen.

Les også: Vant 7,2 mill. i Lotto - tar ikke telefonen

Hun hadde sett hun hadde flere anrop fra 625 60 000, men trodde det var telefonsalg. Derfor hadde hun ikke tatt telefonen.

Diamantring og champis

Tirsdag morgen tok hun kontakt med datteren sin for å fortelle om de 7,2 millionene. Datteren hadde sett at TV 2 og Dagbladet hadde omtalt en Lotto-millionær som ikke hadde tatt telefonen, og la sammen to og to.

- Hun skjønte det var meg og begynte å gråte. Datteren min ringte Norsk Tipping, og jeg er så glad for å snakke med dere nå. Ellers hadde jeg ikke trodd på det, sier kvinnen.

Hun har levert samme kupong siden Lotto ble lansert i Norge i 1986.

Til tross for sjokket, fikk vinneren summet seg såpass at hun gjorde seg klar for en feiring tirsdag. Først skulle hun i banken og flytte pengene over på sparekonto. Neste mål var gullsmedforretningen, der en diamantring skulle kjøpes. I tillegg: En flaske champagne.

- Jeg skal invitere over en venninne som holder tett, for dette har jeg ikke tenkt å si til noen. Vi skal kose oss med litt bobler i kveld. Men først skal jeg kjøpe den diamantringen jeg har ønsket meg, sier kvinnen.

Det å vinne en premiesum på dette nivået oppleves nok både fantastisk og nokså overveldende. Derfor blir vinneren grundig ivaretatt, og hun mottar blant annet økonomisk og juridisk veiledning.

Det er Brækhus advokatfirma som veileder Norsk Tippings millionvinnere. 

Relaterte artikler