Europa League-feber i Sarpsborg

Sarpsborg stadion er utsolgt før torsdagens playoffkamp. For første gang i historien kan vi få tre norske lag i Europa League-gruppespillet.

SPILLER FOR EUROPA LEAGUE-DELTAGELSE: Sarpsborg 08s Patrick Mortensen spiller torsdag kveld den første av to kamper mot Maccabi Tel Aviv.
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:20. august 2018Endret:2. januar 2023

Få ga Sarpsborg 08 noen sjanse før returoppgjøret mot HNK Rijeka. Etter 1-1 på Sarpsborg stadion måtte østfoldingene score. Og det gjorde Patrick Mortensen bare minutter før slutt. Med det sikret dansken østfoldingene en plass i den siste kvalik-runden. Med seier der, er Sarpsborg 08 klare for gruppespillet i Europa League.

Etter bragden i Kroatia ble billettene til hjemmekampen mot Maccabi Tel Aviv lagt ut for salg. Og de føyk unna i en utrolig fart. Før helga var det knapt en billett igjen og lørdag kunne salgssjef Aleksander Klaussen bekrefte at alle billettene er solgt.

- 6341 billetter er det vi hadde å selge til våre egne til denne playoff matchen i Europa League. Nå er det ikke en billett igjen, sier Klaussen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Østfoldingene må regne seg selv som outsider i kampen mot det israelske laget. I skrivende stund er det 3,15 i odds på hjemmeseier. Mens Maccabi Tel Aviv-seier står til 2,10.

Torsdag 19.00: Sarpsborg 08 - Maccabi Tel Aviv, Langoddsen.

Favoritten Rosenborg

For norsk klubbfotball kan de neste dagene bli svært gode. Tre norske lag spiller altså for en plass i gruppespillet. Størst favoritt til å sikre seg en plass er Rosenborg. Trønderne, som også var med i gruppespillet i fjor, møter FK Skendija 79 over to kamper.

Den første spilles på Lerkendal torsdag kveld. RBK er store favoritter og hjemmeseier står til 1,28 i odds.

- Det kjennes som vi har gode muligheter til å gjøre en god kamp. Vi satser på å få masse folk og en god ramme for å sikre oss et godt utgangspunkt før vi drar til Makedonia, sier Anders Konradsen til Rosenborgs egen hjemmeside.

Torsdag 20.45: Rosenborg - FK Skendija 79, Langoddsen.

Molde foran 50.000

Molde skal også i aksjon torsdag kveld. Motstander er det russiske storlaget Zenit St. Petersburg. Zenit tapte 4-0 mot Dinamo Minsk i den første kampen, men vant hele 8-1 i returoppgjøret.

Det første oppgjøret spilles på Krestovskij stadion hvor det er ventet rundt 50.000 tilskuere når Molde kommer på besøk.

Zenit er storfavoritt. Molde-seier gir åtte ganger pengene på Langoddsen.

Torsdag 18.00: Zenit St. Petersburg - Molde, Langoddsen.

PS! Playoff-runden spilles over to kamper. Vinneren sammenlagt får en plass i Europa League-gruppespillet.

Relaterte artikler