Europa League: Ødegaard, Solskjær og Molde til kvartfinale?

I kveld avgjøres det om vi får tre norske innslag i kvartfinalene i Europa League. Martin Ødegaard ligger best an før kveldens returkamper.

MÅ VINNE: Molde tapte 2-0 mot Granada i første kamp. Magnus Wolff Eikrem (t.v) og Etzaz Hussain har litt av en jobb foran seg i kveld.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:16. mars 2021Endret:2. januar 2023

Molde tapte 2-0 i bortekampen mot Granada. I kveld spiller Molde «hjemmekamp» på Puskas Arena i Budapest, på grunn av Norges innreiseregler.

I det første oppgjøret i åttedelsfinalen tok Granada ledelsen etter 26 minutter. Molde fikk Martin Ellingsen utvist 71 minutter ut i kampen, og like etterpå økte spanjolene til 2-0.

– Jeg er skuffet. Selvfølgelig er jeg det. Vi gjør en god bortekamp, men vi har noen feilvurderinger som blir avgjørende. Slik er det på dette nivået, sa Molde-trener Erling Moe til TV 2 etter tapet.

Molde overrasket i bortekampen mot Hoffenheim i runden før. Etter 3-3 i første kamp vant Norge 2-0 i Tyskland og gikk videre. Klarer Molde å slå tilbake også denne gangen?

Solskjær mot Zlatan

Milans superstjerne Zlatan Ibrahimovic meldes å være tilbake i returkampen mot Manchester United i kveld.

En skade gjorde at han gikk glipp av møtet med gamleklubben på Old Trafford sist uke.

Manchester United ledet 1-0 før Simon Kjær utliknet på overtid og sørget for at den italienske storklubben fikk med seg et viktig bortemål.

- Moralen i dette laget er helt fantastisk. Vi ønsker å ta kontrollen i hver eneste kamp og jobber hardt for å klare det, sier Milan-manager Stefano Pioli til UEFAs hjemmeside.

Milan har slått Manchester United ut av turneringer i UEFAs regi fire ganger tidligere. Manchester United har historien mot seg på mektige San Siro. Før åttedelsfinalen i 2010 hadde United tapt fire av fire kamper, semifinalen i Champions i 2007, åttedelsfinalen i Champions League i 2005, semifinalen i europacupen i 1969 og semifinalen i europacupen i 1958.

Men så snudde det altså for 11 år siden. Da vant Manchester United 3-2 etter scoringer av Wayne Rooney (2) og Paul Scholes. Clarence Seedorf og Ronaldinho scoret for Milan. I returkampen på Old Trafford vant United 4-0 etter scoringer av Wayne Rooney (2), Park Ji-Sung og Darren Fletcher og gikk videre til kvartfinalen.

Ødegaard i skuddet

Martin Ødegaard er i dytten om dagen. Forrige torsdag scoret han sitt første mål for Arsenal da London-klubben slo Olympiakos 3-1 borte.

Fredag ble han ny landslagskaptein, og søndag avsluttet han en svært så innholdsrik uke med å score i London-derbyet mot Tottenham, som Arsenal vant 2-1.

I kveld kommer Olympiakos til Emirates, og Ødegaard og Arsenal er storfavoritter til å gå videre.

Kveldens åttedelsfinaler i Europa League:

Relaterte artikler