Europa Leauge-finalen i kveld: Solskjær & Co. er favoritter

Manchester United har presset på seg før kveldens Europa League-finale mot spanske Villarreal.

BLIR DET «BØTTE» TIL SOLSKJÆR? Manchester United vant Europa League sist i 2017. Med seier i kveldens kamp, er Ole Gunnar Solskjærs første trofé som manager et faktum.Illustrasjon: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:26. mai 2021Endret:3. januar 2023

Klokken 21.00 braker de to lagene sammen på PGE Arena i polske Gdansk. I en sesong der Ole Gunnar Solskjær har ledet laget sitt til 2. plass i Premier League, er det likevel ingen tvil: Sesongens viktigste kamp står mot Villarreal, og en troféjagende Man Utd. er favoritter.

Flere spillmuligheter på kampen - både Langoddsen og Liveoddsen (kampstart kl. 21.00)

Emerys femte (!) Europa League-finale

Det ble enorme jubelscener for Villarreal etter 0-0 i den andre semifinalekampen mot Arsenal. Med 2-1 fra hjemmekampen i Spania, holdt det til finaleplass for Unai Emerys mannskap. 

Spanjolene har hatt en relativt grei vei gjennom gruppespillet i turneringen, før det ble tøffere motstand mot Dynamo Kiev (åttedelsfinale) og Dinamo Zagreb (kvartfinale) - og altså Arsenal i sluttspllet. Totalt sett er de ubeseiret i Europa League, med 12 seire og to uavgjorte kamper.

Villarreal har ikke vunnet noe stort europeisk trofé tidligere, hvis en ser bort fra den nå nedlagte Intertoto-cupen - som de vant både i 2003 og 2004. Det er kanskje da en trøst at manager Unai Emery har tung Europa League-erfaring. Som Sevilla-sjef hentet han hjem tre EL-trofeer. Kveldens finale blir den femte totalt for Emery.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Kun Maguire usikker

Manchester United kom inn i turneringen etter å ha blitt slått ut av Champions League - med Real Sociedad som første motstander (4-0-seier sammenlagt i 16-delsfinalen). Etter dette ble AC Milan, Granada og Roma beseiret. Engelskmennene viste for øvrig imponerende form i første semifinalekamp mot Roma, der det ble 6-2-seier over AC Milan hjemme på Old Trafford.

Noen timer før kampstart hadde Norsk Tipping følgende odds på kampen: Villarreal-seier 3,90, uavgjort 3,15, Man. Utd.-seier 1,85.

Før kveldens kamp har Ole Gunnar Solskjær bortimot full tropp å velge blant, skal en tro rapportene fra Polen. Det eneste usikkerhetsmomentet er stopper Harry Maguire, som fortsatt sliter med en vond ankel. Store profiler som Edinson Cavani, Marcus Rashford, Paul Pogba og Bruno Fernandes er alle klare til start for de røde. 

Flere spillmuligheter på kampen - både Langoddsen og Liveoddsen (kampstart kl. 21.00)

Relaterte artikler