Eurovison-finale: Her er oddsen på TIX og motstanderne

Eurovision-feberen råder hos oddssetterne i Norsk Tipping. Se hvilke sjanser de tror TIX har i årets finaleheat.

SCENESKIFTE: Lars Christian Bakke (t.v.) og Lars Hulleberg i Norsk Tipping er mest vant til fotballdrakter og lærkule. Nå er dette byttet ut til fordel for pelskjakke, vinger og diskokule.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetForfatterbilde Norsk TippingPernille Storholm SkaretPublisert:12. mai 2021Endret:3. januar 2023

Andreas Andresen Haukeland (28) - med artistnavnet TIX - gikk hele veien i den norske MGP-finalen. I Eurovisions første semifinale 18. mai framførte han låta «Fallen Angel» og kvalifiserte seg til finalen lørdag 22. mai. 

På Oddsen kan man nå finne flere spillobjekter på Eurovision. Blant annet om TIX når topp 10 i finalen. 

Pelsjakke og englevinger

Oddssetterne i Norsk Tipping sysler vanligvis med helt andre spillobjekter enn Eurovision, men de tar utfordringen med sangkonkurransen på strak arm. Selvhøytideligheten er dessuten på et behagelig nivå, og til ære for fotografen stiller sportsmedarbeiderne Lars Christian Bakke og Lars Hulleberg opp med både pelsjakke, pannebånd og englevinger.

- Det er veldig gøy å kunne tilby odds på Eurovision. Vi hadde odds på det norske MGP-sirkuset, og det var populært. Nå er det naturlig å følge opp med Eurovision, sier Lars Christian Bakke.  Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Hvem er favoritt?

Kollega Terje Klokkernes Jahn på sportskontoret har hovedansvaret for Eurovision-oddsen hos Norsk Tipping. Han mener det er vanskelig å finne en klar favoritt i årets konkurranse, men på Oddsen er Italia og rockebandet Måneskin satt som favoritt, med en odds på 3,00. 

- Etter noen års pause kom Italia tilbake i Eurovision i 2011. De har historisk sett gjort det bra, og står blant annet med to andreplasser siden comebacket. Likevel har de ikke vunnet siden 1990. De stiller i år med en fengende rockelåt, som både jeg og anmelderne tror vil gjøre det veldig bra, sier han.

Dette landet har falt mest i vinnerodds

Oddsen på de ulike landene kan endre seg mot finalen.

- Dukket det opp noen overraskelser under semifinalene som har påvirket oddssettingen noe?

- Ukraina er det landet som har falt mest i vinnerodds under prøvene og etter den første semifinalen i Rotterdam. Fra å stå til rundt 100 i odds før prøvene startet, og 30 før semifinalen, så gir vi nå kun 9,00 for ukrainsk seier, sier Jahn.

Han tror at Ukraina kommer til å få med seg en god del poeng fra andre østeuropeiske land, og at det ikke er helt utenkelig at de tar sin tredje seier i Eurovision.

- Hva tenker du om Norges sjanser i finalen?

- Som de fleste nordmenn så håper jeg TIX vil gjøre en god opptreden i finalen, men han er ikke blant favorittene. Vi kommer til å ha flere spill på Norges plassering i finalen, for eksempel topp 3, topp 5 og topp 15, svarer Jahn.

I skrivende stund står seier til TIX og Norge til 100 i odds.  

(Husk at oddsen kan endre seg inn mot finalen.)

Eurovision kan følges både på Langoddsen og Live-oddsen

Relaterte artikler